Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wieniec serowy z galaretką (bez pieczenia)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 15881" data-attributes="member: 49"><p>Wieniec serowy z galaretką (bez pieczenia) </p><p> </p><p>2 opakowania galaretki brzoskwiniowej </p><p>1 puszka brzoskwiń w zalewie</p><p>800 g serka homogenizowanego </p><p>2 opakowania żelatyny</p><p>800 g musu jabłkowego</p><p>3 duże gruszki</p><p>100 g cukru pudru Obie galaretki rozpuścić w 700 ml wody. Lekko przestudzić. Brzoskwinie z puszki osaczyć i pokroić w ósemki. Galaretkę wlać do okrągłej formy z kominkiem. Włożyć do lodówki do zastygnięcia. Na galaretce ułożyć brzoskwinie pokrojone w ósemki. Zalewę z brzoskwiń podgrzać i rozpuścić w niej paczkę żelatyny. Serek homogenizowany zmiksować z cukrem i wlać do niego przestudzoną żelatynę. Delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć do tortownicy na brzoskwinie. Całość włożyć do lodówki. Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Tak przygotowane wymieszać z musem jabłkowym. Żelatynę (druga paczuszka) rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, połączyć z musem i wymieszać. Mus owocowy wyłożyć na masę serową. Ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia na około 1-1,5 godz. Ciasto wyjąć z tortownicy i od razu podawać.</p><p>Przechowywać w lodówce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 15881, member: 49"] Wieniec serowy z galaretką (bez pieczenia) 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej 1 puszka brzoskwiń w zalewie 800 g serka homogenizowanego 2 opakowania żelatyny 800 g musu jabłkowego 3 duże gruszki 100 g cukru pudru Obie galaretki rozpuścić w 700 ml wody. Lekko przestudzić. Brzoskwinie z puszki osaczyć i pokroić w ósemki. Galaretkę wlać do okrągłej formy z kominkiem. Włożyć do lodówki do zastygnięcia. Na galaretce ułożyć brzoskwinie pokrojone w ósemki. Zalewę z brzoskwiń podgrzać i rozpuścić w niej paczkę żelatyny. Serek homogenizowany zmiksować z cukrem i wlać do niego przestudzoną żelatynę. Delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć do tortownicy na brzoskwinie. Całość włożyć do lodówki. Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Tak przygotowane wymieszać z musem jabłkowym. Żelatynę (druga paczuszka) rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, połączyć z musem i wymieszać. Mus owocowy wyłożyć na masę serową. Ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia na około 1-1,5 godz. Ciasto wyjąć z tortownicy i od razu podawać. Przechowywać w lodówce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wieniec serowy z galaretką (bez pieczenia)
Top
Bottom