- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
1 opakowanie mrożonki Zupa Ogórkowa
1 łyżka oliwy z oliwek
70 dag łopatki wieprzowej
2 łyżki smalcu
3 łyżki mąki do oprószania zrazów
1 duża cebula
sól
pieprz czarny świeżo mielony
Łopatkę wieprzową kroimy w cienkie plastry i lekko rozklepujemy. Solimy, posypujemy pieprzem i oprószamy mąką. Smażymy na rozgrzanym smalcu na lekko złoty kolor z dwóch stron. Mięso przekładamy do płaskiego rondla. Na pateli, po smażeniu mięsa, samżymy cebulę pokrojoną w "piórka". Usmażoną cebulę dodajemy do mięsa. Całość zalewamy wodą do połowy wysokości mięsa. Dusimy do miękkości. Jeśli jest to konieczne, sos doprawiamy solą oraz pieprzem. Mrożonkę (bez rozmrażania) smażymy na oliwie przez około 5-7 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy na talerz i podajemy z mięsem w sosie.

1 łyżka oliwy z oliwek
70 dag łopatki wieprzowej
2 łyżki smalcu
3 łyżki mąki do oprószania zrazów
1 duża cebula
sól
pieprz czarny świeżo mielony
Łopatkę wieprzową kroimy w cienkie plastry i lekko rozklepujemy. Solimy, posypujemy pieprzem i oprószamy mąką. Smażymy na rozgrzanym smalcu na lekko złoty kolor z dwóch stron. Mięso przekładamy do płaskiego rondla. Na pateli, po smażeniu mięsa, samżymy cebulę pokrojoną w "piórka". Usmażoną cebulę dodajemy do mięsa. Całość zalewamy wodą do połowy wysokości mięsa. Dusimy do miękkości. Jeśli jest to konieczne, sos doprawiamy solą oraz pieprzem. Mrożonkę (bez rozmrażania) smażymy na oliwie przez około 5-7 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy na talerz i podajemy z mięsem w sosie.
