Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wieprzowina po chińsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kamila" data-source="post: 4483" data-attributes="member: 8"><p><strong>Wieprzowina po chińsku</strong> - na 2 osoby</p><p>2 kotlety schabowe</p><p>3 łyżki oleju</p><p>0,5 szklanki poszatkowanych pieczarek</p><p>1 cebula</p><p>1 marchew</p><p>1 szklanka poszatkowanej białej kapusty</p><p></p><p>marynata:</p><p>1 łyżeczka maggi</p><p>2 łyżki wody</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>0,5 łyżeczki cukru</p><p></p><p>SOS</p><p>1 szklanka rosołu</p><p>1 łyżeczka maggi</p><p>1 łyżeczka mąki ziemniaczanej</p><p>przyprawy do smaku</p><p></p><p>Mięso pokroić w paski, wymieszać z marynatą i odstawić na 30 minut.</p><p>Wymieszać składniki sosu. Mięso usmażyć na bardzo rozgrzanym oleju stale mieszając.</p><p>Wyjąć</p><p>Na patelnię wlożyć marchew pokrojoną w słupki - smażyć 2 minuty</p><p>dodać cebulę, po kolejnej minucie pieczarki, po kolejnej kapustę.</p><p>Smażyć wszyko jeszcze 2 minuty.</p><p>Dodać mięso, podsmażyć jeszcze chwilkę.</p><p>Wlać sos i zagotować. Doprawić do smaku</p><p>Podawać z ryżem</p><p></p><p> smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kamila, post: 4483, member: 8"] [B]Wieprzowina po chińsku[/B] - na 2 osoby 2 kotlety schabowe 3 łyżki oleju 0,5 szklanki poszatkowanych pieczarek 1 cebula 1 marchew 1 szklanka poszatkowanej białej kapusty marynata: 1 łyżeczka maggi 2 łyżki wody 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki cukru SOS 1 szklanka rosołu 1 łyżeczka maggi 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej przyprawy do smaku Mięso pokroić w paski, wymieszać z marynatą i odstawić na 30 minut. Wymieszać składniki sosu. Mięso usmażyć na bardzo rozgrzanym oleju stale mieszając. Wyjąć Na patelnię wlożyć marchew pokrojoną w słupki - smażyć 2 minuty dodać cebulę, po kolejnej minucie pieczarki, po kolejnej kapustę. Smażyć wszyko jeszcze 2 minuty. Dodać mięso, podsmażyć jeszcze chwilkę. Wlać sos i zagotować. Doprawić do smaku Podawać z ryżem smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wieprzowina po chińsku*
Top
Bottom