Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Wieprzowina po lotaryńsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 59958" data-attributes="member: 49"><p><strong>Wieprzowina po lotaryńsku</strong> </p><p> </p><p>80 dag wieprzowego schabu</p><p>50 dag brzoskwiń</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>3 ziarenka pieprzu</p><p>1 kostka bulionowa</p><p>1 łyżka margaryny </p><p>3 łyżki białego wina </p><p>1 łyżka posiekanej natki </p><p>kurkuma</p><p>tymianek </p><p>olej </p><p>sól </p><p></p><p>Kostkę bulionowa rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Czosnek obrać, posiekać lub przepuścić przez praskę. Dodać ziarenka pieprzu oraz według gustu tymianek i kurkumę, wymieszać. Wlać odrobinę oleju, dokładnie utrzeć. Mięso posmarować mieszanka ziołowa, oprószyć solą. posypać posiekana natka. Zawinąć w folię aluminiowa, wstawić do gorącego piekarnika piec 20 min w temp. 200°C. Brzoskwinie umyć, wyjąć pestki, przekroić na połówki. Zdjąć folię aluminiową. Mięso pokroić na plastry, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, przykryć brzoskwiniami, skropić roztopioną margaryną, winem i bulionem. Piec przez ok. 10 min. Plastry mięsa ułożyć na półmisku, obłożyć brzoskwiniami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 59958, member: 49"] [B]Wieprzowina po lotaryńsku[/B] 80 dag wieprzowego schabu 50 dag brzoskwiń 1 ząbek czosnku 3 ziarenka pieprzu 1 kostka bulionowa 1 łyżka margaryny 3 łyżki białego wina 1 łyżka posiekanej natki kurkuma tymianek olej sól Kostkę bulionowa rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Czosnek obrać, posiekać lub przepuścić przez praskę. Dodać ziarenka pieprzu oraz według gustu tymianek i kurkumę, wymieszać. Wlać odrobinę oleju, dokładnie utrzeć. Mięso posmarować mieszanka ziołowa, oprószyć solą. posypać posiekana natka. Zawinąć w folię aluminiowa, wstawić do gorącego piekarnika piec 20 min w temp. 200°C. Brzoskwinie umyć, wyjąć pestki, przekroić na połówki. Zdjąć folię aluminiową. Mięso pokroić na plastry, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, przykryć brzoskwiniami, skropić roztopioną margaryną, winem i bulionem. Piec przez ok. 10 min. Plastry mięsa ułożyć na półmisku, obłożyć brzoskwiniami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Wieprzowina po lotaryńsku
Top
Bottom