Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="inula" data-source="post: 965926" data-attributes="member: 12086"><p>Przepis pochodzi z książki &quot;Gotujmy razem - Kuchnia chińska&quot;</p><p></p><p>Składniki:</p><p>1 cebula</p><p>1/4 ogórka</p><p>1/2 czerwonej papryki bez pestek</p><p>1/2 zielonej papryki bez pestek</p><p>1 plasterek ananasa, świeżego lub z puszki</p><p>4 łyżki soku ananasowego</p><p>3 łyżki octu winnego</p><p>1 łyżeczka sosu chili</p><p>1 łyżka cukru</p><p>1/2 obranego, drobno posiekanego pomidora bez pestek</p><p>1 szklanka bulionu z kury</p><p>2 łyżki oleju</p><p>450 g wieprzowiny pokrojonej w paski</p><p>1 posiekany ząbek czosnku</p><p>1 łyżeczka mąki kukurydzianej</p><p>sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>W miseczce wymieszać bulion, sok ananasowy, ocet winny, sos chili, cukier i pół pomidora. </p><p>W woku rozgrzać olej, podsmażyć wieprzowinę i czosnek. Gdy mięso będzie już podsmażone, wyłożyć do miski, a do woka wrzucić pokrojne w słupki warzywa i ananasa, podsmażać przez 2 minuty. Dodać wieprzowinę, wszystko zalać zawartością miseczki (tym bulionem z sokiem itd.) W oryginale pisze by gotować kilka minut, ja po prostu gotowałam do miękkości mięsa i warzyw. Na koniec dodać rozprowadzoną mąkę kukurydzianą i gotować cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje.</p><p></p><p>[ATTACH=full]51694[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="inula, post: 965926, member: 12086"] Przepis pochodzi z książki "Gotujmy razem - Kuchnia chińska" Składniki: 1 cebula 1/4 ogórka 1/2 czerwonej papryki bez pestek 1/2 zielonej papryki bez pestek 1 plasterek ananasa, świeżego lub z puszki 4 łyżki soku ananasowego 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka sosu chili 1 łyżka cukru 1/2 obranego, drobno posiekanego pomidora bez pestek 1 szklanka bulionu z kury 2 łyżki oleju 450 g wieprzowiny pokrojonej w paski 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki kukurydzianej sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku W miseczce wymieszać bulion, sok ananasowy, ocet winny, sos chili, cukier i pół pomidora. W woku rozgrzać olej, podsmażyć wieprzowinę i czosnek. Gdy mięso będzie już podsmażone, wyłożyć do miski, a do woka wrzucić pokrojne w słupki warzywa i ananasa, podsmażać przez 2 minuty. Dodać wieprzowinę, wszystko zalać zawartością miseczki (tym bulionem z sokiem itd.) W oryginale pisze by gotować kilka minut, ja po prostu gotowałam do miękkości mięsa i warzyw. Na koniec dodać rozprowadzoną mąkę kukurydzianą i gotować cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. [ATTACH=full]51694[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym*
Top
Bottom