Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Wigilijny pasztet rybny z kolorowa warzywna mozaika
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AgusiaH" data-source="post: 40666" data-attributes="member: 80"><p>1,3 kg roznych ryb ( mialam mieszanke bialych ryb i lososia)</p><p>1 szkl bialego wina </p><p>2 lyzki jasnego sosu sojowego</p><p>duza szczypta szafranu</p><p>1 kostka rybnego bulionu</p><p></p><p>4 kopiaste lyzki masla</p><p>1 duza posiekana w kostke cebula </p><p>1 zabek czosnku roztarty</p><p>1 zielona papryka pokrojona w kostke </p><p>1 czerwona papryka pokrojona w kostke</p><p>3 lodygi selera naciowego pokrojone w drobna kostke </p><p>8 kromek bialego chleba tostowego bez skorki namoczone w mleku z woda i lekko odcisniete</p><p>4 jajka </p><p>sol, pieprz do smaku</p><p>3 lyzki posiekanego swiezego koperku</p><p></p><p>Wlac do garnka wino, sos sojowy, bulion rybny - doprowadzic do wrzenia. Wsypac szafran i dodac ryby. Gotowac krotko,do momentu az zaczna sie lekko rozpadac. Zdjac z ognia, odcedzic i pozostawic do ochlodzenia. </p><p></p><p>Cebule zezlocic na 2 lyzkach masla. Na reszcie masla zeszklic papryki i seler, pod koniec smazenia dodac czosnek. Ryby, bulke i cebule przepuscic 2 razy przez maszynke z sitkiem o drobnych oczkach. Dodac lekko ubite jajka, koperek, doprawic sola i pieprzem, wsypac usmazone papryki i seler.Wszystkie skladniki dobrze wymieszac. </p><p></p><p>Podluzna forme na pasztet wylozyc folia aluminiowa (z duzym zapasem),wlozyc farsz farszem rybnym, przykryc z wierzchu wystajacymi kawalkami folii. Piec w temp. 175 C przez ok. 45 min w kapieli wodnej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AgusiaH, post: 40666, member: 80"] 1,3 kg roznych ryb ( mialam mieszanke bialych ryb i lososia) 1 szkl bialego wina 2 lyzki jasnego sosu sojowego duza szczypta szafranu 1 kostka rybnego bulionu 4 kopiaste lyzki masla 1 duza posiekana w kostke cebula 1 zabek czosnku roztarty 1 zielona papryka pokrojona w kostke 1 czerwona papryka pokrojona w kostke 3 lodygi selera naciowego pokrojone w drobna kostke 8 kromek bialego chleba tostowego bez skorki namoczone w mleku z woda i lekko odcisniete 4 jajka sol, pieprz do smaku 3 lyzki posiekanego swiezego koperku Wlac do garnka wino, sos sojowy, bulion rybny - doprowadzic do wrzenia. Wsypac szafran i dodac ryby. Gotowac krotko,do momentu az zaczna sie lekko rozpadac. Zdjac z ognia, odcedzic i pozostawic do ochlodzenia. Cebule zezlocic na 2 lyzkach masla. Na reszcie masla zeszklic papryki i seler, pod koniec smazenia dodac czosnek. Ryby, bulke i cebule przepuscic 2 razy przez maszynke z sitkiem o drobnych oczkach. Dodac lekko ubite jajka, koperek, doprawic sola i pieprzem, wsypac usmazone papryki i seler.Wszystkie skladniki dobrze wymieszac. Podluzna forme na pasztet wylozyc folia aluminiowa (z duzym zapasem),wlozyc farsz farszem rybnym, przykryc z wierzchu wystajacymi kawalkami folii. Piec w temp. 175 C przez ok. 45 min w kapieli wodnej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Wigilijny pasztet rybny z kolorowa warzywna mozaika
Top
Bottom