Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wileńska polędwica*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 1275595" data-attributes="member: 1215"><p>Może i inaczej zrobiłam ale metoda obojętna, skoro tak pyszny jest wynik. Dawno temu niektóre porządne wędliny miały po przekrojeniu tęczowy poblask. Nie wiem jak to inaczej określić. Przekrojone świeżo mięso błyszczało troszkę zielonkawo, jakby fosforyzowało ale nie na skutek zepsucia tylko zwartości włókien chyba. No nie wiem, było tak i tak pamiętam. I ta właśnie polędwica tak ma. Jest zwarta a jednocześnie krucha. Pyszna, niespotykany, niecodzienny smak ale nie jakiś egzotyczny a nasz, znany ale zapomniany.</p><p></p><p>Cudo, cudo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 1275595, member: 1215"] Może i inaczej zrobiłam ale metoda obojętna, skoro tak pyszny jest wynik. Dawno temu niektóre porządne wędliny miały po przekrojeniu tęczowy poblask. Nie wiem jak to inaczej określić. Przekrojone świeżo mięso błyszczało troszkę zielonkawo, jakby fosforyzowało ale nie na skutek zepsucia tylko zwartości włókien chyba. No nie wiem, było tak i tak pamiętam. I ta właśnie polędwica tak ma. Jest zwarta a jednocześnie krucha. Pyszna, niespotykany, niecodzienny smak ale nie jakiś egzotyczny a nasz, znany ale zapomniany. Cudo, cudo. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wileńska polędwica*
Top
Bottom