Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wileńska polędwica*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Darek82" data-source="post: 1296458" data-attributes="member: 31259"><p>Potwierdzam - przepis jest genialny i prosty zarazem. Ta polędwica weszła na stałe do mojej kuchni i mając takie cudo, zupełnie zrezygnowaliśmy z kupnych wędlin, które i tak jedliśmy bardzo sporadycznie, z uwagi na ich &quot;bezsmak&quot;. Moje uwagi do przepisu są takie - soli można dać spokojnie nawet 50% więcej, polędwica będzie wtedy smaczniejsza, bardziej wyrazista, a mam wrażenie że spora część soli wypływa w pierwszych dniach leżakowania mięsa w lodówce. Za to czosnku już nie daję - może to kwestia gustu, ale uważam że niepotrzebnie zagłusza smak mięsa - czosnek daję w dużych ilościach do wszystkiego ale w tym wypadku się nie sprawdził. I faktycznie - podać coś takiego gościom to jest prawdziwy ukłon w ich stronę. Dzięki za przepis!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Darek82, post: 1296458, member: 31259"] Potwierdzam - przepis jest genialny i prosty zarazem. Ta polędwica weszła na stałe do mojej kuchni i mając takie cudo, zupełnie zrezygnowaliśmy z kupnych wędlin, które i tak jedliśmy bardzo sporadycznie, z uwagi na ich "bezsmak". Moje uwagi do przepisu są takie - soli można dać spokojnie nawet 50% więcej, polędwica będzie wtedy smaczniejsza, bardziej wyrazista, a mam wrażenie że spora część soli wypływa w pierwszych dniach leżakowania mięsa w lodówce. Za to czosnku już nie daję - może to kwestia gustu, ale uważam że niepotrzebnie zagłusza smak mięsa - czosnek daję w dużych ilościach do wszystkiego ale w tym wypadku się nie sprawdził. I faktycznie - podać coś takiego gościom to jest prawdziwy ukłon w ich stronę. Dzięki za przepis! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wileńska polędwica*
Top
Bottom