Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wileńska polędwica*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="terjon" data-source="post: 1376315" data-attributes="member: 4730"><p>Moja szynka już zrobiona i zjedzona.Prawie równie dobra jak schab.Prawie bo schab jednak lepszy moim zdaniem. Szynka taka bardziej ciągnąca przy jedzeniu.A moze to też zależy od jakosci miesa. No nie wiem .Tak mi wyszła.Podobnie jak schab przekroiłam szynkę wzdłuż na pół aby przypominała schab z,,kota,,.Podczas suszenia powiedziała bym ,że mięso się zaokrągla i nie widać tego ciecia i nie ma to też wpływu na smak.Przy schabie bardzo mało mi sie wydzielało wody natomiast przy szynce musiałam powstały płyn odlewać przez trzy dni a nawet trochę odciskałam.Po każdym odlaniu dosalałam 1 kg szynki 1 łyżeczką soli(10 g).Dla mnie słoność była akurat a dla męża ciut za słona.Eli dziękuje za przepis a niezdecydowanych zachęcam .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="terjon, post: 1376315, member: 4730"] Moja szynka już zrobiona i zjedzona.Prawie równie dobra jak schab.Prawie bo schab jednak lepszy moim zdaniem. Szynka taka bardziej ciągnąca przy jedzeniu.A moze to też zależy od jakosci miesa. No nie wiem .Tak mi wyszła.Podobnie jak schab przekroiłam szynkę wzdłuż na pół aby przypominała schab z,,kota,,.Podczas suszenia powiedziała bym ,że mięso się zaokrągla i nie widać tego ciecia i nie ma to też wpływu na smak.Przy schabie bardzo mało mi sie wydzielało wody natomiast przy szynce musiałam powstały płyn odlewać przez trzy dni a nawet trochę odciskałam.Po każdym odlaniu dosalałam 1 kg szynki 1 łyżeczką soli(10 g).Dla mnie słoność była akurat a dla męża ciut za słona.Eli dziękuje za przepis a niezdecydowanych zachęcam . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wileńska polędwica*
Top
Bottom