Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wilgotny sernik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malinna" data-source="post: 75217" data-attributes="member: 128"><p>Bardzo dobry. Mama nie chce się przekonać do innego. </p><p></p><p><strong>składniki</strong></p><p>Spód:</p><p>1/2 kostki margaryny</p><p>1/2 szklanki cukru</p><p>1 szklanka mąki</p><p>2 jajka</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p></p><p><strong>Masa serowa:</strong></p><p>1,20 kg niekwaśnego twarogu 3-krotnie zmielonego</p><p>1 kostka masła</p><p>1 łyżka mąki ziemniaczanej</p><p>8 jajek</p><p>1,5 szklanki cukru</p><p>1,5 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>2 op. cukru waniliowego</p><p></p><p><strong>sposób przygotowania</strong></p><p>Składniki "spodu" zmiksować i wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą prostokątną blachę lub dużą tortownicę.</p><p>Masło utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku. Dodać twaróg i dokładnie wymieszać.</p><p>Wsypać mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość wymieszać.</p><p>Na końcu dodawać po łyżce ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.</p><p>Masę serową wylać na spód.</p><p>Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu uchylić piekarnik i zostawić w nim sernik jeszcze na pół godziny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malinna, post: 75217, member: 128"] Bardzo dobry. Mama nie chce się przekonać do innego. [B]składniki[/B] Spód: 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia [B]Masa serowa:[/B] 1,20 kg niekwaśnego twarogu 3-krotnie zmielonego 1 kostka masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 8 jajek 1,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 op. cukru waniliowego [B]sposób przygotowania[/B] Składniki "spodu" zmiksować i wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą prostokątną blachę lub dużą tortownicę. Masło utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku. Dodać twaróg i dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Na końcu dodawać po łyżce ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę serową wylać na spód. Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu uchylić piekarnik i zostawić w nim sernik jeszcze na pół godziny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wilgotny sernik
Top
Bottom