Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Winegret wg Ireny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ankafaka" data-source="post: 1730032" data-attributes="member: 8650"><p>Dziękuję za wpisane przepisu. Tego mi brakowało - takiej stałej sprawdzonej bazy z proporcjami, na której mogę eksperymentować ze smakami. Patent z mieszaniem w słoiku już znałam, ale nigdy nie pomyślałam, że sosu można zrobić więcej i mieć gotowy pod ręką. </p><p>Co do samego smaku, robiłam tak jak zrozumiałam z przepisu: do soli, pieprzu i cukru użyłam łyżeczki do herbaty, a do oliwy i octu łyżki do zupy. Na koniec dodałam dodatkową łyżkę oliwy, bo mi się sos wydał za słony. Wtedy pomyślałam, że może oliwę i ocen powinnam odmierzać czymś innym, a tylko zachować proporcję 3-1. </p><p>Na pewno będę dalej korzystała z przepisu i eksperymentowała.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ankafaka, post: 1730032, member: 8650"] Dziękuję za wpisane przepisu. Tego mi brakowało - takiej stałej sprawdzonej bazy z proporcjami, na której mogę eksperymentować ze smakami. Patent z mieszaniem w słoiku już znałam, ale nigdy nie pomyślałam, że sosu można zrobić więcej i mieć gotowy pod ręką. Co do samego smaku, robiłam tak jak zrozumiałam z przepisu: do soli, pieprzu i cukru użyłam łyżeczki do herbaty, a do oliwy i octu łyżki do zupy. Na koniec dodałam dodatkową łyżkę oliwy, bo mi się sos wydał za słony. Wtedy pomyślałam, że może oliwę i ocen powinnam odmierzać czymś innym, a tylko zachować proporcję 3-1. Na pewno będę dalej korzystała z przepisu i eksperymentowała. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Winegret wg Ireny
Top
Bottom