Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Winegret
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 943028" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z Kulinarnego Atlasu Świata z rozdziału - kuchnia rosyjska. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>2 - 3 gotowane ziemniaki</p><p>1 gotowany burak</p><p>1 gotowana marchewka</p><p>2 - 3 kiszone ogórki</p><p>10 dkg szczypiorku lub cebuli dymki (wzięłam pęczek szczypiorku)</p><p>10 dkg kiszonej kapusty</p><p>olej słonecznikowy (brałam kujawski)</p><p>ocet</p><p>sól, pieprz</p><p><strong>Do dekoracji</strong></p><p><strong></strong>krążki czerwonej cebuli</p><p>ćwiartki jajka na twardo</p><p>koperek, natka</p><p></p><p>Obrane warzywa i ogórki kroimy w kostkę. Szczypior lub dymkę siekamy, dodajemy odciśniętą kapustę (ja ją lekko przesiekałam). Mieszamy z olejem, przyprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem. Dekorujemy ćwiartkami jaj, krążkami czerwonej cebuli, oprószamy posiekanym koperkiem lub natką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 943028, member: 10341"] Przepis pochodzi z Kulinarnego Atlasu Świata z rozdziału - kuchnia rosyjska. [B]Składniki [/B]2 - 3 gotowane ziemniaki 1 gotowany burak 1 gotowana marchewka 2 - 3 kiszone ogórki 10 dkg szczypiorku lub cebuli dymki (wzięłam pęczek szczypiorku) 10 dkg kiszonej kapusty olej słonecznikowy (brałam kujawski) ocet sól, pieprz [B]Do dekoracji [/B]krążki czerwonej cebuli ćwiartki jajka na twardo koperek, natka Obrane warzywa i ogórki kroimy w kostkę. Szczypior lub dymkę siekamy, dodajemy odciśniętą kapustę (ja ją lekko przesiekałam). Mieszamy z olejem, przyprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem. Dekorujemy ćwiartkami jaj, krążkami czerwonej cebuli, oprószamy posiekanym koperkiem lub natką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Winegret
Top
Bottom