- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

4 jajka
3 łyżki siekanego szczypiorku
1 łyżka siekanego koperku
1 łyżka soku z cytryny
1 łodyga selera naciowego
1-2 łyżki jogurtu greckiego lub majonezu
sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
liście sałaty
dowolne pieczywo
ew. świeży ogórek
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i posiekać drobno w kostkę. Dodać sok z cytryny, siekany szczypiorek, koperek oraz drobno posiekaną łodygę selera. Dodać jogurt (lub majonez) - ilość potrzebną do uzyskani konsystencji pasty. Ewentualnie doprawić do smaku solę lub świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na pieczywie ułożyć liście sałaty, a na nich pastę jajeczną. Wspaniale smakuje także z dodatkiem świeżego zielonego ogórka.
Źródło przepisu: http://www.dummies.com/how-to/content/egg-...belly-diet.html
[/size][/font]
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: