coprawda ciasto jeszcze nie wyprobowane ale brzmi pysznie i na zyczenie hihii wklejam
Biszkopt:
6 jaj
150 g cukru krysztal 120 g maki pszennej
30 g skrobii pszennej
4 g proszku do pieczenia
aromat migdalowy
Mus czekoladowy:
200 g smietnaki 30%
10g masla
225 g ciemnej kuwertury lub czekolady
175 g ubitej smietany 30%
40g likieru amaretto
Pulpa porzeczkowa:
30 dag porzeczki czerwonej
100 g cukru pudru
10 g zelatyny
20 g wody
200 g ubitej smietany 30%
Biszkopt- ubijamy jaja i cukier. Make, skrobie i proszek przesiewamy i dodajemy do niej drobne orzechy.Ubita mase jajowo -cukrowa laczymy delikatnie z reszta skladnikow. Pieczemy w 220C prez 10 minut,
Mus czekoladowy- Smietane zagotowac, a nastepnie dodac do niej maslo i kuwerture.Ostudzona mase laczymy z ubita smeitnaa i likierem.
Pulpa porzeczkowa- porzeczki zmiksowac, przetrzec przez sito .Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.Porzeczki laczymy z cukrem , dodajemy rozpuszczona zelatyne i laczymy z ubita smietana.
Ciasto zaczerpniete z olvit.com.pl
Uwagi- niestety nie podaja jak to icasto przekladac, skoro biszkopt kaza piec tylko 10 minut wyobrazam sobie ze jest to rolada albo lekko posmarowana czekolada i przelozona porzeczkowym musem lub vice versa.
Biszkopt:
6 jaj
150 g cukru krysztal 120 g maki pszennej
30 g skrobii pszennej
4 g proszku do pieczenia
aromat migdalowy
Mus czekoladowy:
200 g smietnaki 30%
10g masla
225 g ciemnej kuwertury lub czekolady
175 g ubitej smietany 30%
40g likieru amaretto
Pulpa porzeczkowa:
30 dag porzeczki czerwonej
100 g cukru pudru
10 g zelatyny
20 g wody
200 g ubitej smietany 30%
Biszkopt- ubijamy jaja i cukier. Make, skrobie i proszek przesiewamy i dodajemy do niej drobne orzechy.Ubita mase jajowo -cukrowa laczymy delikatnie z reszta skladnikow. Pieczemy w 220C prez 10 minut,
Mus czekoladowy- Smietane zagotowac, a nastepnie dodac do niej maslo i kuwerture.Ostudzona mase laczymy z ubita smeitnaa i likierem.
Pulpa porzeczkowa- porzeczki zmiksowac, przetrzec przez sito .Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.Porzeczki laczymy z cukrem , dodajemy rozpuszczona zelatyne i laczymy z ubita smietana.
Ciasto zaczerpniete z olvit.com.pl
Uwagi- niestety nie podaja jak to icasto przekladac, skoro biszkopt kaza piec tylko 10 minut wyobrazam sobie ze jest to rolada albo lekko posmarowana czekolada i przelozona porzeczkowym musem lub vice versa.