Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wir gdanski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 148135" data-attributes="member: 28"><p>coprawda ciasto jeszcze nie wyprobowane ale brzmi pysznie i na zyczenie hihii wklejam </p><p></p><p>Biszkopt:</p><p>6 jaj</p><p>150 g cukru krysztal 120 g maki pszennej</p><p>30 g skrobii pszennej</p><p>4 g proszku do pieczenia</p><p>aromat migdalowy</p><p></p><p>Mus czekoladowy:</p><p>200 g smietnaki 30%</p><p>10g masla</p><p>225 g ciemnej kuwertury lub czekolady</p><p>175 g ubitej smietany 30%</p><p>40g likieru amaretto</p><p></p><p>Pulpa porzeczkowa:</p><p></p><p>30 dag porzeczki czerwonej</p><p>100 g cukru pudru</p><p>10 g zelatyny</p><p>20 g wody</p><p>200 g ubitej smietany 30%</p><p></p><p>Biszkopt- ubijamy jaja i cukier. Make, skrobie i proszek przesiewamy i dodajemy do niej drobne orzechy.Ubita mase jajowo -cukrowa laczymy delikatnie z reszta skladnikow. Pieczemy w 220C prez 10 minut,</p><p></p><p>Mus czekoladowy- Smietane zagotowac, a nastepnie dodac do niej maslo i kuwerture.Ostudzona mase laczymy z ubita smeitnaa i likierem.</p><p></p><p>Pulpa porzeczkowa- porzeczki zmiksowac, przetrzec przez sito .Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.Porzeczki laczymy z cukrem , dodajemy rozpuszczona zelatyne i laczymy z ubita smietana.</p><p></p><p></p><p>Ciasto zaczerpniete z olvit.com.pl</p><p></p><p>Uwagi- niestety nie podaja jak to icasto przekladac, skoro biszkopt kaza piec tylko 10 minut wyobrazam sobie ze jest to rolada albo lekko posmarowana czekolada i przelozona porzeczkowym musem lub vice versa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 148135, member: 28"] coprawda ciasto jeszcze nie wyprobowane ale brzmi pysznie i na zyczenie hihii wklejam Biszkopt: 6 jaj 150 g cukru krysztal 120 g maki pszennej 30 g skrobii pszennej 4 g proszku do pieczenia aromat migdalowy Mus czekoladowy: 200 g smietnaki 30% 10g masla 225 g ciemnej kuwertury lub czekolady 175 g ubitej smietany 30% 40g likieru amaretto Pulpa porzeczkowa: 30 dag porzeczki czerwonej 100 g cukru pudru 10 g zelatyny 20 g wody 200 g ubitej smietany 30% Biszkopt- ubijamy jaja i cukier. Make, skrobie i proszek przesiewamy i dodajemy do niej drobne orzechy.Ubita mase jajowo -cukrowa laczymy delikatnie z reszta skladnikow. Pieczemy w 220C prez 10 minut, Mus czekoladowy- Smietane zagotowac, a nastepnie dodac do niej maslo i kuwerture.Ostudzona mase laczymy z ubita smeitnaa i likierem. Pulpa porzeczkowa- porzeczki zmiksowac, przetrzec przez sito .Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.Porzeczki laczymy z cukrem , dodajemy rozpuszczona zelatyne i laczymy z ubita smietana. Ciasto zaczerpniete z olvit.com.pl Uwagi- niestety nie podaja jak to icasto przekladac, skoro biszkopt kaza piec tylko 10 minut wyobrazam sobie ze jest to rolada albo lekko posmarowana czekolada i przelozona porzeczkowym musem lub vice versa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wir gdanski
Top
Bottom