Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wiśniak
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sonja1" data-source="post: 116361" data-attributes="member: 405"><p>WIŚNIAK</p><p></p><p></p><p> </p><p>CIASTO:</p><p></p><p></p><p>szklanka cukru </p><p>szklanka mąki </p><p>5 jaj </p><p>łyżka octu </p><p>łyżeczka proszku do pieczenia </p><p></p><p> </p><p>Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia. Wymieszać i zostawić do wyrośnięcia. Pianę ubić z cukrem. Połączyć sztywną pianę z żółtkami, dodać mąkę i wymieszać. Piec 30 minut. </p><p></p><p></p><p> </p><p>KREM </p><p></p><p></p><p>galaretka wiśniowa </p><p>budyń śmietankowy </p><p>pół litra kompotu wiśniowego (wiśnie wypestkować) </p><p>2 jajka </p><p>pół szklanki cukru </p><p>1,5 kostki margaryny ( ja dałam jedną)</p><p></p><p> </p><p>Kompot podzielić na dwie części. W jednej części po zagotowaniu rozpuścić galaretkę, w drugiej rozpuścić budyń, połączyć z pierwszą i zagotować.</p><p></p><p></p><p>Utrzeć 1,5 kostki margaryny z dwoma żółtkami i połową szklanki cukru. Z dwóch białek ubić pianę. Lekko ciepłą masę galaretkowo-budyniową połączyć z margaryną. </p><p>Na koniec dodać pianę z białek i wypestkowane wiśnie. Całą masę wlać na ciasto. </p><p>Polać polewą czekoladową. </p><p>Ciasto z Poradnika Domowego, ostatnio znalazłam je na stronce <a href="http://www.ciastanastol.home.pl/" target="_blank">http://www.ciastanastol.home.pl/</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sonja1, post: 116361, member: 405"] WIŚNIAK CIASTO: szklanka cukru szklanka mąki 5 jaj łyżka octu łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia. Wymieszać i zostawić do wyrośnięcia. Pianę ubić z cukrem. Połączyć sztywną pianę z żółtkami, dodać mąkę i wymieszać. Piec 30 minut. KREM galaretka wiśniowa budyń śmietankowy pół litra kompotu wiśniowego (wiśnie wypestkować) 2 jajka pół szklanki cukru 1,5 kostki margaryny ( ja dałam jedną) Kompot podzielić na dwie części. W jednej części po zagotowaniu rozpuścić galaretkę, w drugiej rozpuścić budyń, połączyć z pierwszą i zagotować. Utrzeć 1,5 kostki margaryny z dwoma żółtkami i połową szklanki cukru. Z dwóch białek ubić pianę. Lekko ciepłą masę galaretkowo-budyniową połączyć z margaryną. Na koniec dodać pianę z białek i wypestkowane wiśnie. Całą masę wlać na ciasto. Polać polewą czekoladową. Ciasto z Poradnika Domowego, ostatnio znalazłam je na stronce [URL="http://www.ciastanastol.home.pl/"]http://www.ciastanastol.home.pl/[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wiśniak
Top
Bottom