Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Wiśnie drylowane ze słoika.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sionia" data-source="post: 737838" data-attributes="member: 1706"><p>A ja robię jeszcze inaczej... umyte wisnie dryluję (taka specjalne ustrojtwo)... wrzucam do wyzszego garnka, dosypuje cukier (1kg cukru na 4 kg wisni), zostawiam na noc, by wisnie pusciły sok... napełniam słoiki zostawiając 2 cm luzu od góry... wisnie staram sie upychac w sloikach, by nie było powietrza miedzy nimi i daje malo soku, tak na gesto... zakrecam słoiki, potem pasteryzuje w garze.... w tym roku spróbowałam pasteryzowac w piekarniku i wszystko w porzadku.... </p><p>W duzym słoju nastawiłam wisnie, dolałam sok, ktory został w wydrylowanych, potem spirytus i to poczatek naleweczki....</p><p>tak robie od wielu lat... wisnie ze słoika sa wspaniałe do ciasta, deserów, bo nie sa rozcienczane wodą, sa bardzo esencjonalne...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sionia, post: 737838, member: 1706"] A ja robię jeszcze inaczej... umyte wisnie dryluję (taka specjalne ustrojtwo)... wrzucam do wyzszego garnka, dosypuje cukier (1kg cukru na 4 kg wisni), zostawiam na noc, by wisnie pusciły sok... napełniam słoiki zostawiając 2 cm luzu od góry... wisnie staram sie upychac w sloikach, by nie było powietrza miedzy nimi i daje malo soku, tak na gesto... zakrecam słoiki, potem pasteryzuje w garze.... w tym roku spróbowałam pasteryzowac w piekarniku i wszystko w porzadku.... W duzym słoju nastawiłam wisnie, dolałam sok, ktory został w wydrylowanych, potem spirytus i to poczatek naleweczki.... tak robie od wielu lat... wisnie ze słoika sa wspaniałe do ciasta, deserów, bo nie sa rozcienczane wodą, sa bardzo esencjonalne... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Wiśnie drylowane ze słoika.
Top
Bottom