Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Wiśnie w czekoladowym syropie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 875513" data-attributes="member: 12156"><p>[ATTACH=full]43686[/ATTACH][ATTACH=full]43687[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Wiśnie w czekoladowym syropie</strong></p><p>* 5 kg wiśni</p><p>* ok. 1 kg cukru</p><p>* 100 g gorzkiej czekolady</p><p>* 80 g gorzkiego kakao</p><p></p><p>Wiśnie umyć, osuszyć na sicie, usunąć ogonki i pestki.</p><p>Owoce wkładać partiami do dużego naczynia, zasypując połową cukru. Wymieszać potrząsając naczynie, i odstawić aż puszczą sok na ok. 4-5 godzin, po tym czasie wstawić na noc do lodówki.</p><p>Następnego dnia odcedzić sok, zagotować z pozostałym cukrem, usunąć z jego powierzchni pianę, włożyć do syropu wiśnie. Zostawić na 12-20 godzin (ostudzone owoce można wstawić do lodówki). Następnie ponownie zlać sok, gotować 20 minut od chwili gdy się zagotuje, dodać wiśnie i znowu odstawić.</p><p>Czynność powtórzyć jeszcze dwukrotnie (razem 4 razy zlewać sok, zagotowywać go i wkładać wiśnie).</p><p></p><p>Przed włożeniem wiśni do słoików syrop zlać i zagotować. 200 ml gorącego syropu wymieszać dokładnie z kakao.</p><p>Czekoladę rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dolewając po trochu soku. Wymieszać z rozpuszczonym kakao.</p><p>Wiśnie włożyć do czystych słoików, zalać czekoladowym syropem, zakręcić.</p><p>Pasteryzować 30 minut. Postawić na zakrętkach i zostawić do ostudzenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 875513, member: 12156"] [ATTACH=full]43686[/ATTACH][ATTACH=full]43687[/ATTACH] [B]Wiśnie w czekoladowym syropie[/B] * 5 kg wiśni * ok. 1 kg cukru * 100 g gorzkiej czekolady * 80 g gorzkiego kakao Wiśnie umyć, osuszyć na sicie, usunąć ogonki i pestki. Owoce wkładać partiami do dużego naczynia, zasypując połową cukru. Wymieszać potrząsając naczynie, i odstawić aż puszczą sok na ok. 4-5 godzin, po tym czasie wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia odcedzić sok, zagotować z pozostałym cukrem, usunąć z jego powierzchni pianę, włożyć do syropu wiśnie. Zostawić na 12-20 godzin (ostudzone owoce można wstawić do lodówki). Następnie ponownie zlać sok, gotować 20 minut od chwili gdy się zagotuje, dodać wiśnie i znowu odstawić. Czynność powtórzyć jeszcze dwukrotnie (razem 4 razy zlewać sok, zagotowywać go i wkładać wiśnie). Przed włożeniem wiśni do słoików syrop zlać i zagotować. 200 ml gorącego syropu wymieszać dokładnie z kakao. Czekoladę rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dolewając po trochu soku. Wymieszać z rozpuszczonym kakao. Wiśnie włożyć do czystych słoików, zalać czekoladowym syropem, zakręcić. Pasteryzować 30 minut. Postawić na zakrętkach i zostawić do ostudzenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Wiśnie w czekoladowym syropie
Top
Bottom