Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Wiśnie z aspiryną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aseret" data-source="post: 853579" data-attributes="member: 15338"><p>[ATTACH=full]41443[/ATTACH]</p><p></p><p>3 kg wiśni wydrylowanych nad miską, </p><p>2 kg cukru, </p><p>10 aspiryn.</p><p></p><p></p><p>Wydrylowane wiśnie zasypać cukrem, dodać aspirynę i pozostawić na 3 godziny co jakiś czas mieszając. </p><p> </p><p> Umyte wysuszone słoje podgrzać, żeby były gorące. Wiśnie z cukrem i aspiryną również podgrzać, ale nie gotować. Włożyć do ciepłych słoików, szczelnie zakręcić, ustawić do góry dnem, gdy ostygną wynieść do piwnicy. Używać (sok i owoce) z herbatą jak również można jeść same w razie przeziębień i grypy.</p><p></p><p>[ATTACH=full]41444[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Co w tym wszystkim dziwi??? to to, że mimo, iż nie gotujemy i nie pasteryzujemy... i można przechowywać dłużej niż rok...i nie burzeje ani nie pleśnieje. ... ciągle są jak świeże..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aseret, post: 853579, member: 15338"] [ATTACH=full]41443[/ATTACH] 3 kg wiśni wydrylowanych nad miską, 2 kg cukru, 10 aspiryn. Wydrylowane wiśnie zasypać cukrem, dodać aspirynę i pozostawić na 3 godziny co jakiś czas mieszając. Umyte wysuszone słoje podgrzać, żeby były gorące. Wiśnie z cukrem i aspiryną również podgrzać, ale nie gotować. Włożyć do ciepłych słoików, szczelnie zakręcić, ustawić do góry dnem, gdy ostygną wynieść do piwnicy. Używać (sok i owoce) z herbatą jak również można jeść same w razie przeziębień i grypy. [ATTACH=full]41444[/ATTACH] Co w tym wszystkim dziwi??? to to, że mimo, iż nie gotujemy i nie pasteryzujemy... i można przechowywać dłużej niż rok...i nie burzeje ani nie pleśnieje. ... ciągle są jak świeże.. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Wiśnie z aspiryną
Top
Bottom