Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wiśniowo-kokosowe ciasto z kruszonką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 729875" data-attributes="member: 592"><p><strong>Wiśniowo-kokosowe ciasto z kruszonką </strong></p><p>[ATTACH=full]29248[/ATTACH]</p><p>tu oryginał na pyszne ,łatwe ciasto</p><p><a href="http://tartelette.blogspot.com/2007/06/cherry-and-coconut-coffee-cake.html" target="_blank">http://tartelette.blogspot.com/2007/06/che...offee-cake.html</a></p><p>kruszonka</p><p>5 łyżek masła, temp. pokojowej</p><p>1 / 4 szklanki i cukru</p><p>1 / 4 szklanki cukru brązowego </p><p>1 / 3 szklanki i mąki </p><p> 1 / 4 łyżeczki soli </p><p>1 / 2 szklanki migdałów, posiekanych </p><p>1/2łyżeczki imbiru w proszku </p><p></p><p>Rozdrobnić wszystkie składniki oprócz migdałów w w malakserze ,dodać migdały i wymieszać </p><p></p><p> Na ciasto:</p><p> 2 szklanki wydrylowanych ,lekko osaczonych wiśni ,posypać 2 łyżkami mąki i wymieszać ,odstawić </p><p>2 szklanki mąki </p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>1/2 łyżeczki sody</p><p>1/4łyżeczki soli</p><p>1/4 łyżeczki cynamonu</p><p>2/3 szklanki cukru</p><p>starta skórka z jednej cytryny</p><p>6 łyżek masła o temperaturze pokojowej</p><p>2 jajka</p><p>1 łyżeczka ekstraktu kokosowego -nie dałam bo nie mam dałam w to miejsce łyżeczkę wódki </p><p>1/2 szklanki mleka kokosowego </p><p>1/2 szklanki wiórek kokosowych ,moje to te grube więc dałam więcej ok szklanki </p><p>Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C Wysmarować małą kwadratową foremkę masłem -moja ma ok 20x20cm</p><p> Połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, soda do pieczenia, cynamonem solą i wiórkami</p><p>W drugiej misce ubić masło z cukrem ,starta skórką z cytryny ,dodawać po jednym jajku ,ubić Zmniejszyć prędkość robota i powoli dodawać na przemian sucha mieszankę i mleko kokosowe ,ekstrakt kokosowy dodać ,wymieszać </p><p>Dodać wiśnie delikatnie wymieszać </p><p>Przełożyć do formy ,posypać kruszonką i piec ok 50-60 minut</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 729875, member: 592"] [B]Wiśniowo-kokosowe ciasto z kruszonką [/B] [ATTACH=full]29248[/ATTACH] tu oryginał na pyszne ,łatwe ciasto [URL="http://tartelette.blogspot.com/2007/06/cherry-and-coconut-coffee-cake.html"]http://tartelette.blogspot.com/2007/06/che...offee-cake.html[/URL] kruszonka 5 łyżek masła, temp. pokojowej 1 / 4 szklanki i cukru 1 / 4 szklanki cukru brązowego 1 / 3 szklanki i mąki 1 / 4 łyżeczki soli 1 / 2 szklanki migdałów, posiekanych 1/2łyżeczki imbiru w proszku Rozdrobnić wszystkie składniki oprócz migdałów w w malakserze ,dodać migdały i wymieszać Na ciasto: 2 szklanki wydrylowanych ,lekko osaczonych wiśni ,posypać 2 łyżkami mąki i wymieszać ,odstawić 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/4łyżeczki soli 1/4 łyżeczki cynamonu 2/3 szklanki cukru starta skórka z jednej cytryny 6 łyżek masła o temperaturze pokojowej 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego -nie dałam bo nie mam dałam w to miejsce łyżeczkę wódki 1/2 szklanki mleka kokosowego 1/2 szklanki wiórek kokosowych ,moje to te grube więc dałam więcej ok szklanki Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C Wysmarować małą kwadratową foremkę masłem -moja ma ok 20x20cm Połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, soda do pieczenia, cynamonem solą i wiórkami W drugiej misce ubić masło z cukrem ,starta skórką z cytryny ,dodawać po jednym jajku ,ubić Zmniejszyć prędkość robota i powoli dodawać na przemian sucha mieszankę i mleko kokosowe ,ekstrakt kokosowy dodać ,wymieszać Dodać wiśnie delikatnie wymieszać Przełożyć do formy ,posypać kruszonką i piec ok 50-60 minut [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wiśniowo-kokosowe ciasto z kruszonką
Bottom