Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Włoska zupa pomidorowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="beata-74" data-source="post: 650091" data-attributes="member: 6960"><p>3 łyżki oliwy z oliwek</p><p>1 posiekana cebula</p><p>2 duże łodygi selera naciowego pokrojone w plasterki</p><p>sól,pieprz 3 pomidory sparzone ,obrane i pokrojone lub pomidory z puszki</p><p>6 łyżek drobnego makaronu</p><p>natka pietruszki lub bazylii do posypania </p><p> bulion warzywny </p><p>śmietana 18 % (lepsza bez śmietany ale tak jest w przepisie )</p><p></p><p></p><p>Wlać oliwę do garnka wrzucić cebulę i seler posolić i zeszklić dodać pomidory smażyć przez minute zalać bulionem i wrzucić makaron i gotuj aż makaron będzie al dente doprawić do smaku posypać natką lub bazylią, przed podaniem dodać śmietanę ale zdecydowanie lepsza jest ta zupa bez śmietany.Przepis z książki Pascala Brodnickiego a zupka pyszna.</p><p>Makaron można tez ugotować osobno.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="beata-74, post: 650091, member: 6960"] 3 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekana cebula 2 duże łodygi selera naciowego pokrojone w plasterki sól,pieprz 3 pomidory sparzone ,obrane i pokrojone lub pomidory z puszki 6 łyżek drobnego makaronu natka pietruszki lub bazylii do posypania bulion warzywny śmietana 18 % (lepsza bez śmietany ale tak jest w przepisie ) Wlać oliwę do garnka wrzucić cebulę i seler posolić i zeszklić dodać pomidory smażyć przez minute zalać bulionem i wrzucić makaron i gotuj aż makaron będzie al dente doprawić do smaku posypać natką lub bazylią, przed podaniem dodać śmietanę ale zdecydowanie lepsza jest ta zupa bez śmietany.Przepis z książki Pascala Brodnickiego a zupka pyszna. Makaron można tez ugotować osobno. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Włoska zupa pomidorowa
Top
Bottom