Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Wloskie ciasteczka migdalowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniutka" data-source="post: 1568070" data-attributes="member: 9091"><p>Bardzo proste i szybkie do zrobienia. I do tego bardzo smaczne - maja chrupiaca skorupke i miekkie, lekko ciagnace sie wnetrze. Przepis <a href="http://www.mojewypieki.com/post/wloskie-ciasteczka-migdalowe" target="_blank">stad</a>. </p><p>- 3 białka</p><p>- 300 g zmielonych migdałów</p><p>- 300 g cukru pudru + więcej do obtoczenia ciastek</p><p>- 1 łyżka miodu lub golden syrupu</p><p>- nadzienie: dowolne konfitury, lemon curd, płatki migdałów, creme patissiere itp.</p><p></p><p>Wszystkie składniki zmiksować na gęstą, plastyczną masę. Masa może się kleić. Przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut.</p><p></p><p>Po tym czasie formować z ciasta nieduże kulki, wielkości małego orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze pudrze.* Układać na blaszce zachowując odstępy - ciastka podwajają objętość. Lekko spłaszczyć. Końcem drewnianej łyżki zrobić wgłębienia w ciastkach, wypełniać je niedużą ilością dowolnego nadzienia.</p><p></p><p>Piec w temperaturze 180&#186;C przez około 15 minut. Wystudzić na kratce.</p><p></p><p>*Najlatwiej bylo mi ciasteczka formowac za pomoca 2 lyzeczek - na jedna nabieralam troche masy, zrzucalam druga wprost do miseczki z cukrem pudrem i kulalam ciasteczka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniutka, post: 1568070, member: 9091"] Bardzo proste i szybkie do zrobienia. I do tego bardzo smaczne - maja chrupiaca skorupke i miekkie, lekko ciagnace sie wnetrze. Przepis [URL="http://www.mojewypieki.com/post/wloskie-ciasteczka-migdalowe"]stad[/URL]. - 3 białka - 300 g zmielonych migdałów - 300 g cukru pudru + więcej do obtoczenia ciastek - 1 łyżka miodu lub golden syrupu - nadzienie: dowolne konfitury, lemon curd, płatki migdałów, creme patissiere itp. Wszystkie składniki zmiksować na gęstą, plastyczną masę. Masa może się kleić. Przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut. Po tym czasie formować z ciasta nieduże kulki, wielkości małego orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze pudrze.* Układać na blaszce zachowując odstępy - ciastka podwajają objętość. Lekko spłaszczyć. Końcem drewnianej łyżki zrobić wgłębienia w ciastkach, wypełniać je niedużą ilością dowolnego nadzienia. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut. Wystudzić na kratce. *Najlatwiej bylo mi ciasteczka formowac za pomoca 2 lyzeczek - na jedna nabieralam troche masy, zrzucalam druga wprost do miseczki z cukrem pudrem i kulalam ciasteczka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Wloskie ciasteczka migdalowe
Top
Bottom