Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Wolowina duszona na sposob wietnamski*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1014994" data-attributes="member: 5590"><p>Przepis z ksiazki The food and cooking of Vietnam and Cambodia</p><p></p><p>Wolowina duszona w sosie z trawy cytrynowej, anyzu i bazylii</p><p></p><p>[ATTACH=full]55570[/ATTACH]</p><p></p><p>500g wolowiny pokrojonej w kostke</p><p>1 lyzka kurkumy</p><p>2 lyzki oleju sezamowego</p><p></p><p>2 szalotki, posiekane</p><p>3 zabki czosnku, posiekane</p><p>2 chilli, posiekane</p><p>3 badylki trawy cytrynowej, rozciete wzdluz na 4 czesci</p><p></p><p>1 lyzka przyprawy curry</p><p>4 anyze gwiazdziste</p><p>500ml bulionu wolowego</p><p>3 lyzki sosu rybnego</p><p>2 lyzki sosu sojowego</p><p>1 lyzka cukru z trzciny cukrowej</p><p>garsc porwanych listkow bazylii tajskiej</p><p></p><p>1. Podsmazyc szalotki, czosnek, chilli i trawe cytrynowa na oleju sezamowym. Wolowine opruszyc kurkuma i podsmazyc.</p><p>2. Zalac wszystko bulionem i dodac pozostale skladniki. Gotowac odkryte na wolnym ogniu az mieso bedzie miekkie (miedzy1,5-2,5h). Dosolic, dopieprzyc, podawac z ryzem, przybrac bazylia</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1014994, member: 5590"] Przepis z ksiazki The food and cooking of Vietnam and Cambodia Wolowina duszona w sosie z trawy cytrynowej, anyzu i bazylii [ATTACH=full]55570[/ATTACH] 500g wolowiny pokrojonej w kostke 1 lyzka kurkumy 2 lyzki oleju sezamowego 2 szalotki, posiekane 3 zabki czosnku, posiekane 2 chilli, posiekane 3 badylki trawy cytrynowej, rozciete wzdluz na 4 czesci 1 lyzka przyprawy curry 4 anyze gwiazdziste 500ml bulionu wolowego 3 lyzki sosu rybnego 2 lyzki sosu sojowego 1 lyzka cukru z trzciny cukrowej garsc porwanych listkow bazylii tajskiej 1. Podsmazyc szalotki, czosnek, chilli i trawe cytrynowa na oleju sezamowym. Wolowine opruszyc kurkuma i podsmazyc. 2. Zalac wszystko bulionem i dodac pozostale skladniki. Gotowac odkryte na wolnym ogniu az mieso bedzie miekkie (miedzy1,5-2,5h). Dosolic, dopieprzyc, podawac z ryzem, przybrac bazylia [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Wolowina duszona na sposob wietnamski*
Top
Bottom