Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina inaczej*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Puchatek" data-source="post: 275628" data-attributes="member: 94"><p>Kto nie zna bolączki pod nazwą spóźnialscy goście? To zmora wszystkich starannych kucharzy.</p><p>Podam Wam sprawdzony przepis na to, jak kulinarnie zachwycić takie towarzycho i jednocześnie nie stracić równowagi ducha.</p><p></p><p>Wołowina inaczej.</p><p></p><p>Kawał roastbeef-u (ze 2 kg) sól, pieprz, musztarda, oliwa do obsmażenia</p><p>UWAGA! To ma być kawałek szlachetnej wołowiny, taki jak na roastbeef angielski!!! Zwykłe wołowe na pieczeń się tu nie nadaje!!!</p><p></p><p>Mięso o temperaturze pokojowej!!! Poobcinać wszelkie błony i tłuszczyki. Natrzeć solą i pieprzem. Posmarować z góry musztardą. Natychmiast umieścić w pasującej formie, i bez przykrycia wstawić do piekarnika na 3 godziny na tylko 80 stopni!!!</p><p>Po osiągnięciu temperatury 58 – 60 stopni we wnętrzu pieczeni, jest ona gotowa do obsmażania. Kto ma termometr do pieczenia mięs, niech to kontroluje. Kto nie ma takiego termometru, niech koniecznie trzyma mięso w piecu przez owe 3 godziny.</p><p>Gdy osiągnie podaną temperaturę, albo upłynie podany czas, wyjąć z pieca i mocno obsmażyć na patelni na ostrym ogniu ze wszystkich stron. Wstawić z powrotem do pieca na 60 stopni. Tak może czekać bez żadnej szkody na spóźnialskich gości. Będzie różowiutka, mięciutka i aromatyczna.</p><p>Wesołych i udanych na stole Świąt Wielkanocnych, życzy Puchu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Puchatek, post: 275628, member: 94"] Kto nie zna bolączki pod nazwą spóźnialscy goście? To zmora wszystkich starannych kucharzy. Podam Wam sprawdzony przepis na to, jak kulinarnie zachwycić takie towarzycho i jednocześnie nie stracić równowagi ducha. Wołowina inaczej. Kawał roastbeef-u (ze 2 kg) sól, pieprz, musztarda, oliwa do obsmażenia UWAGA! To ma być kawałek szlachetnej wołowiny, taki jak na roastbeef angielski!!! Zwykłe wołowe na pieczeń się tu nie nadaje!!! Mięso o temperaturze pokojowej!!! Poobcinać wszelkie błony i tłuszczyki. Natrzeć solą i pieprzem. Posmarować z góry musztardą. Natychmiast umieścić w pasującej formie, i bez przykrycia wstawić do piekarnika na 3 godziny na tylko 80 stopni!!! Po osiągnięciu temperatury 58 – 60 stopni we wnętrzu pieczeni, jest ona gotowa do obsmażania. Kto ma termometr do pieczenia mięs, niech to kontroluje. Kto nie ma takiego termometru, niech koniecznie trzyma mięso w piecu przez owe 3 godziny. Gdy osiągnie podaną temperaturę, albo upłynie podany czas, wyjąć z pieca i mocno obsmażyć na patelni na ostrym ogniu ze wszystkich stron. Wstawić z powrotem do pieca na 60 stopni. Tak może czekać bez żadnej szkody na spóźnialskich gości. Będzie różowiutka, mięciutka i aromatyczna. Wesołych i udanych na stole Świąt Wielkanocnych, życzy Puchu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina inaczej*
Top
Bottom