Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina po burgundzku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1591483" data-attributes="member: 1142"><p>Teflonowa powloke rzeczywiscie mozna zniszczyc w trakcie flamberowania, ale tylko wtedy imo, gdy plomien nie jest kontrolowany i dla poczatkujacych doskonale sprawdzaja sie wszystkie inne patelnie. Smaze na zeliwnych, stalowych i miedzianych, ale przyznac sie musze, ze flamberowalam wielokrotnie na teflonowych rowniez. </p><p></p><p>Ogolnie rzecz biorac samo flamberowanie odbywa sie w temperaturach ktore nie niszcza teflonu, jesli o to ci chodzi.</p><p></p><p>edit: o jeszcze jedno. Alcohol (rum, koniak, brandy, whisky), ktory uzywam do flamberowania musi byc cieply, inaczej sie nie zapali, wiec polewam, spryskuje uprzednio ocieplnym alkoholem (temp. ok 50C), lub przesuwam mieso itp na bok patelni i w puste miejsce wlewam brandy, i gdy jest ciepla zapalam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1591483, member: 1142"] Teflonowa powloke rzeczywiscie mozna zniszczyc w trakcie flamberowania, ale tylko wtedy imo, gdy plomien nie jest kontrolowany i dla poczatkujacych doskonale sprawdzaja sie wszystkie inne patelnie. Smaze na zeliwnych, stalowych i miedzianych, ale przyznac sie musze, ze flamberowalam wielokrotnie na teflonowych rowniez. Ogolnie rzecz biorac samo flamberowanie odbywa sie w temperaturach ktore nie niszcza teflonu, jesli o to ci chodzi. edit: o jeszcze jedno. Alcohol (rum, koniak, brandy, whisky), ktory uzywam do flamberowania musi byc cieply, inaczej sie nie zapali, wiec polewam, spryskuje uprzednio ocieplnym alkoholem (temp. ok 50C), lub przesuwam mieso itp na bok patelni i w puste miejsce wlewam brandy, i gdy jest ciepla zapalam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina po burgundzku*
Top
Bottom