Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Wołowina w piwie po pszczyńsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 60093" data-attributes="member: 49"><p><strong>Wołowina w piwie po pszczyńsku </strong> </p><p></p><p>300 ml piwa, </p><p>2 duże cebule, </p><p>2 ząbki czosnku, </p><p>8 steków wołowych (po ok. 100 g), </p><p>sól, świeżo mielony pieprz,</p><p>1 łyżka stołowa sproszkowanej papryki słodkiej, </p><p>200 ml rosołu mięsnego, </p><p>2 liście laurowe, l goździk, </p><p>50 ml słodkiej śmietanki, </p><p>1 łyżka stołowa ziaren zielonego pieprzu. </p><p></p><p>Cebulę i czosnek obrać, następnie pokroić w cienkie paseczki. Steki posypać solą oraz pieprzem, po czym oprószyć mąką. Połowę masła rozgrzać na patelni, usmażyć w nim steki i odstawić w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzać do 180 &quot;C. Do pozostałego po usmażeniu sosu dodać resztę masła i przesmażyć czosnek z cebulą. Dodać paprykę, po krótkim smażeniu zgasić piwem i rosołem, następnie włożyć mięso, liście laurowe i goździk. Naczynie przykryć i wstawić na ok. 45 minut do rozgrzanego piekarnika, następnie zdjąć pokrywkę i smażyć kolejne 45 minut. Wyjąć mięso i do sosu domieszać śmietankę oraz dodać ziarna zielonego pieprzu. Po doprawieniu podawać z kopytkami polanymi sosem oraz z sałatą</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 60093, member: 49"] [B]Wołowina w piwie po pszczyńsku [/B] 300 ml piwa, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 8 steków wołowych (po ok. 100 g), sól, świeżo mielony pieprz, 1 łyżka stołowa sproszkowanej papryki słodkiej, 200 ml rosołu mięsnego, 2 liście laurowe, l goździk, 50 ml słodkiej śmietanki, 1 łyżka stołowa ziaren zielonego pieprzu. Cebulę i czosnek obrać, następnie pokroić w cienkie paseczki. Steki posypać solą oraz pieprzem, po czym oprószyć mąką. Połowę masła rozgrzać na patelni, usmażyć w nim steki i odstawić w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzać do 180 "C. Do pozostałego po usmażeniu sosu dodać resztę masła i przesmażyć czosnek z cebulą. Dodać paprykę, po krótkim smażeniu zgasić piwem i rosołem, następnie włożyć mięso, liście laurowe i goździk. Naczynie przykryć i wstawić na ok. 45 minut do rozgrzanego piekarnika, następnie zdjąć pokrywkę i smażyć kolejne 45 minut. Wyjąć mięso i do sosu domieszać śmietankę oraz dodać ziarna zielonego pieprzu. Po doprawieniu podawać z kopytkami polanymi sosem oraz z sałatą [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Wołowina w piwie po pszczyńsku*
Top
Bottom