Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina w sosie chrzanowo-grzybowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jaka" data-source="post: 55276" data-attributes="member: 40"><p>To dziś ugotowałam - kurcze nawet smaczne </p><p></p><p><strong>2 plastry wołowiny na pieczeń </strong>(takiej ładnej) po<strong>pieprz</strong>yłam i na <strong>maśle</strong> obsmażyłam uważając, by masła nie zjarać (lubię to słowo ) Następnie mięso zalałam <strong>wywarem z połowy kostki rosołowej </strong>i <strong>śmietaną kremową </strong>(ilość mhm gdzieś tak ćwierć szklanki). No i jeszcze dodałam <strong>2 łyżki chrzanu</strong> Dusiło mi się mięso do miękkości, a w osobnym garnku gotowały się <strong>grzyby</strong> z mych osobistych mrożonek. Gdy mięso zmiękło i grzyby też, zlałam wszystko do jednego garnka. Można sos zagęścić, bo ciut rzadki jest.</p><p>Zamierzam podać tak przyrządzone danie z ryżem -brązowym i mizerią, bo mam na nią smaka.</p><p></p><p>Jakby kto się odważył - życzę Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jaka, post: 55276, member: 40"] To dziś ugotowałam - kurcze nawet smaczne [B]2 plastry wołowiny na pieczeń [/B](takiej ładnej) po[B]pieprz[/B]yłam i na [B]maśle[/B] obsmażyłam uważając, by masła nie zjarać (lubię to słowo ) Następnie mięso zalałam [B]wywarem z połowy kostki rosołowej [/B]i [B]śmietaną kremową [/B](ilość mhm gdzieś tak ćwierć szklanki). No i jeszcze dodałam [B]2 łyżki chrzanu[/B] Dusiło mi się mięso do miękkości, a w osobnym garnku gotowały się [B]grzyby[/B] z mych osobistych mrożonek. Gdy mięso zmiękło i grzyby też, zlałam wszystko do jednego garnka. Można sos zagęścić, bo ciut rzadki jest. Zamierzam podać tak przyrządzone danie z ryżem -brązowym i mizerią, bo mam na nią smaka. Jakby kto się odważył - życzę Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina w sosie chrzanowo-grzybowym*
Top
Bottom