Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Wołowina z brokułami po chińsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1395155" data-attributes="member: 2721"><p>Jeden z najszybszych i najprostszych przepisów na pyszne danie w stylu chińskim. Można użyć dowolnego rodzaju wołowiny, jak polędwica, rostbef, antrykot. Kluczem jest pokrojenie plastra mięsa w naprawdę cienkie kawałki, wtedy wychodzi delikatne i szybko się smaży. Przepis: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=x1z_Kt30HvQ" target="_blank">Martin Yan</a> .</p><p></p><p>[ATTACH=full]80153[/ATTACH]</p><p></p><p>2 steki wołowe</p><p>1 brokuł, pokrojony na różyczki, zblanszowany</p><p>kawałek imbiru wielkości wiśni</p><p>1 - 2 ząbki czosnku</p><p>1 łyżeczka oleju sezamowego</p><p>2 łyżki sosu ostrygowego</p><p>ew. chili do smaku</p><p></p><p></p><p>Marynata:</p><p></p><p>4 łyżki jasnego sosu sojowego</p><p>1 łyżka ciemnego sosu sojowego</p><p>1 łyżeczka mąki ziemniaczanej</p><p> </p><p></p><p>1. Wołowinę pokroić w cienkie paski. Wymieszać w salaterce ze składnikami marynaty, marynować przez 20 minut.</p><p>W tym czasie brokuł pokroić na różyczki i blanszować.</p><p></p><p>2. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać obrany, posiekany imbir oraz posiekany czosnek. Dodać mięso i smażyć, aż mięso będzie rumiane. Dodać brokuły, smażyć, mieszając. Dodać olej sezamowy oraz sos ostrygowy. Smażyć mieszając jeszcze chwilę. Doprawić do smaku sosem sojowym lub ew. solą.</p><p></p><p>Podawać z ryżem lub makaronem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1395155, member: 2721"] Jeden z najszybszych i najprostszych przepisów na pyszne danie w stylu chińskim. Można użyć dowolnego rodzaju wołowiny, jak polędwica, rostbef, antrykot. Kluczem jest pokrojenie plastra mięsa w naprawdę cienkie kawałki, wtedy wychodzi delikatne i szybko się smaży. Przepis: [URL="http://www.youtube.com/watch?v=x1z_Kt30HvQ"]Martin Yan[/URL] . [ATTACH=full]80153[/ATTACH] 2 steki wołowe 1 brokuł, pokrojony na różyczki, zblanszowany kawałek imbiru wielkości wiśni 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego ew. chili do smaku Marynata: 4 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1. Wołowinę pokroić w cienkie paski. Wymieszać w salaterce ze składnikami marynaty, marynować przez 20 minut. W tym czasie brokuł pokroić na różyczki i blanszować. 2. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać obrany, posiekany imbir oraz posiekany czosnek. Dodać mięso i smażyć, aż mięso będzie rumiane. Dodać brokuły, smażyć, mieszając. Dodać olej sezamowy oraz sos ostrygowy. Smażyć mieszając jeszcze chwilę. Doprawić do smaku sosem sojowym lub ew. solą. Podawać z ryżem lub makaronem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Wołowina z brokułami po chińsku*
Top
Bottom