Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina z grzybami Mun*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 54150" data-attributes="member: 160"><p>Przepis mojej przyjaciółki, wielokrotnie testowany </p><p>WOŁOWINA Z GRZYBAMI MUN </p><p>Ładny kawałek wołowiny bez kości - nie polędwica - ilość wedle uznania </p><p>Spora garść grzybów MUn </p><p>Alkohol - jakiś łiskacz albo coś innego w miarę wytrawnego </p><p>Sos sojowo - grzybowy </p><p>Kostka grzybowa lub &quot;wywar grzybowy&quot; </p><p>pieprz </p><p>Olej/oliwa do smażenia </p><p>1 papryczka chilli świeża lub suszona </p><p>ew. orzeszki arachidowe (mogą być uprażone lub nie) </p><p>1 - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej </p><p></p><p>Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić </p><p>Mięso pokroić na małe, cieniutkie plasterki - jakieś 2 cm na 2 (maximum ) </p><p>Olej rozgrzać, wrzucić mięso, podsmażyć. Jak zacznie puszczać soki podlać alkoholem. Dodać sporo sosu grzybowo sojowego, wrzucić kostke, podlać gorącą wodą (oczywiście, kostke można wcześniej we wrzątku rozpuścić i tym rosołkiem podlewać). Doprawić pieprzem, wrzucić papryczka. Dusić do miękkości (ja dusiłam w szybkowarze - uwaga.. sosu ma być sporo) </p><p>Próbować i w razie konieczności dodawać sos i rosołek. Ostrożnie z solą - sos jest dość słony </p><p>Grzyby pokroić drobno - mogą być paseczki. </p><p>Wrzucić do mięsa. </p><p>Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w 1/2 kubka zimnej wody. Wlać do mięsa. Wymieszać. Podawać z ryżem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 54150, member: 160"] Przepis mojej przyjaciółki, wielokrotnie testowany WOŁOWINA Z GRZYBAMI MUN Ładny kawałek wołowiny bez kości - nie polędwica - ilość wedle uznania Spora garść grzybów MUn Alkohol - jakiś łiskacz albo coś innego w miarę wytrawnego Sos sojowo - grzybowy Kostka grzybowa lub "wywar grzybowy" pieprz Olej/oliwa do smażenia 1 papryczka chilli świeża lub suszona ew. orzeszki arachidowe (mogą być uprażone lub nie) 1 - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić Mięso pokroić na małe, cieniutkie plasterki - jakieś 2 cm na 2 (maximum ) Olej rozgrzać, wrzucić mięso, podsmażyć. Jak zacznie puszczać soki podlać alkoholem. Dodać sporo sosu grzybowo sojowego, wrzucić kostke, podlać gorącą wodą (oczywiście, kostke można wcześniej we wrzątku rozpuścić i tym rosołkiem podlewać). Doprawić pieprzem, wrzucić papryczka. Dusić do miękkości (ja dusiłam w szybkowarze - uwaga.. sosu ma być sporo) Próbować i w razie konieczności dodawać sos i rosołek. Ostrożnie z solą - sos jest dość słony Grzyby pokroić drobno - mogą być paseczki. Wrzucić do mięsa. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w 1/2 kubka zimnej wody. Wlać do mięsa. Wymieszać. Podawać z ryżem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina z grzybami Mun*
Top
Bottom