Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina z marynaty*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 23740" data-attributes="member: 49"><p><strong>Wołowina z marynaty</strong></p><p></p><p>1 kg wołowiny od szynki</p><p>2 łyżki tłuszczu</p><p>100 g słoniny </p><p>sól</p><p></p><p>marynata:</p><p>1 szklanka wody </p><p>1 szklanka octu winnego </p><p>2 listki laurowe </p><p>5 ziarenek ziela angielskiego</p><p>1 łyżeczka imbiru</p><p>5 ziarenek czarnego pieprzu </p><p>4 goździki</p><p>4 ziarenka jałowca</p><p></p><p>Wołowinę umyć. osuszyć. Słoninę pokroić w słupki długości ok. 3 cm. Naszpikować nimi mięso. Ocet i wodę wlać do rondla, dodać przyprawy, zagotować, ostudzić. Mięso zalać marynatą, odstawić na noc do lodówki. Mięso wyjąć marynaty, odsączyć. oprószyć solą, związać, jeśli trzeba. Włożyć do brytfanny, posmarować tłuszczem. Marynatę przecedzić. Wołowinę piec przez 2 godz. w temp. 180°C, polewając marynatą i sosem z pieczenia. Zdjąć nitkę. Podawać z puree ziemniaczanym i jarzynami.</p><p></p><p>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 23740, member: 49"] [B]Wołowina z marynaty[/B] 1 kg wołowiny od szynki 2 łyżki tłuszczu 100 g słoniny sól marynata: 1 szklanka wody 1 szklanka octu winnego 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka imbiru 5 ziarenek czarnego pieprzu 4 goździki 4 ziarenka jałowca Wołowinę umyć. osuszyć. Słoninę pokroić w słupki długości ok. 3 cm. Naszpikować nimi mięso. Ocet i wodę wlać do rondla, dodać przyprawy, zagotować, ostudzić. Mięso zalać marynatą, odstawić na noc do lodówki. Mięso wyjąć marynaty, odsączyć. oprószyć solą, związać, jeśli trzeba. Włożyć do brytfanny, posmarować tłuszczem. Marynatę przecedzić. Wołowinę piec przez 2 godz. w temp. 180°C, polewając marynatą i sosem z pieczenia. Zdjąć nitkę. Podawać z puree ziemniaczanym i jarzynami. . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina z marynaty*
Top
Bottom