Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina z selerami po chińsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 60092" data-attributes="member: 49"><p><strong>Wołowina z selerami po chińsku</strong> </p><p></p><p>300 g wołowiny (polędwicy albo młodej pieczeniowej), </p><p>1 seler naciowy </p><p>1 łyżka sosu sojowego lub przyprawy do zup, </p><p>1 łyżeczka smalcu, </p><p>sól, pieprz Łodygi selera pociąć na kawałki długości 4&#8212;5 cm. </p><p></p><p>Wołowinę umyć, pociąć wzdłuż włókien na pasy szerokości 3&#8212;4 cm i grubości 1&#8212;1,5 cm, następnie w poprzek na cienkie talarki grubości 3&#8212;4 mm. Delikatnie wygnieść je z solą, pieprzem i łyżeczką sosu sojowego, odstawić na 10&#8212;15 min. Zagotować 3&#8212;4 l wody. Pokrajane łodygi selera sparzyć na cedzaku lub wsypać je na wrzątek i zaraz przelać do cedzaka. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i szybko je mieszać, aby smażyło się równomiernie, a gdy zbieleje &#8212; wyłożyć na patelnię łodygi selerowe, wlać resztę sosu sojowego i wymieszać; dodać sól do smaku. Dusić 2&#8212;3 min. kilkakrotnie mieszając. Podawać do ryżu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 60092, member: 49"] [B]Wołowina z selerami po chińsku[/B] 300 g wołowiny (polędwicy albo młodej pieczeniowej), 1 seler naciowy 1 łyżka sosu sojowego lub przyprawy do zup, 1 łyżeczka smalcu, sól, pieprz Łodygi selera pociąć na kawałki długości 4—5 cm. Wołowinę umyć, pociąć wzdłuż włókien na pasy szerokości 3—4 cm i grubości 1—1,5 cm, następnie w poprzek na cienkie talarki grubości 3—4 mm. Delikatnie wygnieść je z solą, pieprzem i łyżeczką sosu sojowego, odstawić na 10—15 min. Zagotować 3—4 l wody. Pokrajane łodygi selera sparzyć na cedzaku lub wsypać je na wrzątek i zaraz przelać do cedzaka. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i szybko je mieszać, aby smażyło się równomiernie, a gdy zbieleje — wyłożyć na patelnię łodygi selerowe, wlać resztę sosu sojowego i wymieszać; dodać sól do smaku. Dusić 2—3 min. kilkakrotnie mieszając. Podawać do ryżu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Wołowina z selerami po chińsku
Top
Bottom