Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Wspaniale puszyste buleczki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Roman" data-source="post: 1349005" data-attributes="member: 19560"><p>Nareszcie nadeszla jesien i ochlodzilo sie na tyle ze moge zaczec moje wypieki.</p><p>Bardzo polecam te buleczki sa bardzo puszyste i smaczne moje wnuki je uwielbiaja.</p><p></p><p>tutaj jest orginalny link;</p><p><a href="http://cornercafe.wordpress.com/2012/04/20/overnight-soft-bun-dough-16-hour-poolish-version/" target="_blank">http://cornercafe.wordpress.com/2012/04/20...oolish-version/</a></p><p></p><p>Zaczyn;</p><p>150g maki chlebowej</p><p>150g cieplej wody</p><p>0.5g drozdzy instant</p><p>Wszystkie skladniki wymieszac i odstawic w cieplym miejscu na godzine. Nastepnie wstawic do lodowkie na </p><p>16 godzin.</p><p></p><p>Ciasto;</p><p>250 maki chlebowej</p><p>100g maki tortowej</p><p>15g mleka w proszku</p><p>50g cukru</p><p>6g soli</p><p>5g drozdzy instant</p><p>1 jajko </p><p>75g letniej wody</p><p>50g masla </p><p></p><p>Wymieszac razem maki,mleko w proszku,cukier,sol,drozdze, dodac jajko i wode.</p><p>Ugniatac ciasto przez 15-20 min; autor przepisu zaleca zeby w czasie ugniatania rzucic ciasto na </p><p>stolnice 10 do 20 razy. Nastepnie zaczynamy dodawac po kawalku masla i dalej ugniatamy przez nastepne 15-20 min.</p><p>Odstawiamy ciasto zeby wyroslo okolo 1 godziny lub troche dluzej.</p><p>Podzielic ciasto na 12-16 czesci i uformowac buleczki; instrukcia ivideo w orginalnym linku.</p><p>Odstawic do wyrosniecia. Przed pieczeniem posmarowac jajkiem.</p><p>Temperatura piekarnika 190C czas pieczenia 12-15 min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Roman, post: 1349005, member: 19560"] Nareszcie nadeszla jesien i ochlodzilo sie na tyle ze moge zaczec moje wypieki. Bardzo polecam te buleczki sa bardzo puszyste i smaczne moje wnuki je uwielbiaja. tutaj jest orginalny link; [URL="http://cornercafe.wordpress.com/2012/04/20/overnight-soft-bun-dough-16-hour-poolish-version/"]http://cornercafe.wordpress.com/2012/04/20...oolish-version/[/URL] Zaczyn; 150g maki chlebowej 150g cieplej wody 0.5g drozdzy instant Wszystkie skladniki wymieszac i odstawic w cieplym miejscu na godzine. Nastepnie wstawic do lodowkie na 16 godzin. Ciasto; 250 maki chlebowej 100g maki tortowej 15g mleka w proszku 50g cukru 6g soli 5g drozdzy instant 1 jajko 75g letniej wody 50g masla Wymieszac razem maki,mleko w proszku,cukier,sol,drozdze, dodac jajko i wode. Ugniatac ciasto przez 15-20 min; autor przepisu zaleca zeby w czasie ugniatania rzucic ciasto na stolnice 10 do 20 razy. Nastepnie zaczynamy dodawac po kawalku masla i dalej ugniatamy przez nastepne 15-20 min. Odstawiamy ciasto zeby wyroslo okolo 1 godziny lub troche dluzej. Podzielic ciasto na 12-16 czesci i uformowac buleczki; instrukcia ivideo w orginalnym linku. Odstawic do wyrosniecia. Przed pieczeniem posmarowac jajkiem. Temperatura piekarnika 190C czas pieczenia 12-15 min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Wspaniale puszyste buleczki
Top
Bottom