Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wspaniale smietankowy sernik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ruzia" data-source="post: 2351" data-attributes="member: 16"><p>składniki</p><p>1,5 kg bialego sera</p><p>1,5 kostki margaryny </p><p>10 -12 jajek</p><p>3-4 lyzki kaszy manny</p><p>budyn smietankowy</p><p>rodzynki</p><p>olejek cytrynowy</p><p>sok z cytryny</p><p>1,5 szkl. cukru </p><p>3 cukry waniliowe</p><p></p><p>paczka herbatnikow</p><p>polewa czekoladowa</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>oddzielic bialka od zoltek, bialka na razie odstawic na bok. miekka margaryne utrzec z cukrem, cukrem waniliowym,dodawac po jednym zoltku i dalej ucierac. do utartej masy dodawac po trochu zmielonego sera i caly czas ucierac, nastepnie kolejno dodawac sok z cytryny, kilka kropel olejku cytrynowego, budyn smietankowy i kasze manne. na koniec wmieszac rodzynki. ubic piane z bialek i wmieszac ja delikatnie duza lyzka do masy serowej. wylac mase na wylozona papierem do pieczenia i herbatnikami blache. piec godzine w uprzednio nagrzanym piekarniku.</p><p>sernik mocno rosnie, po upieczeniu trzeba go zostawic do ostygniecia i pozwolic mu siasc,brzegi sernika mozna objechac nozem aby caly sernik rowno siadal. wystudzony sernik polac polewa czekoladowa i mozna posypac wiorkami kokosowymi.</p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>ta porcja ciasta starcza na balche o wymiarach 25x40 cm.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ruzia, post: 2351, member: 16"] składniki 1,5 kg bialego sera 1,5 kostki margaryny 10 -12 jajek 3-4 lyzki kaszy manny budyn smietankowy rodzynki olejek cytrynowy sok z cytryny 1,5 szkl. cukru 3 cukry waniliowe paczka herbatnikow polewa czekoladowa sposób przygotowania oddzielic bialka od zoltek, bialka na razie odstawic na bok. miekka margaryne utrzec z cukrem, cukrem waniliowym,dodawac po jednym zoltku i dalej ucierac. do utartej masy dodawac po trochu zmielonego sera i caly czas ucierac, nastepnie kolejno dodawac sok z cytryny, kilka kropel olejku cytrynowego, budyn smietankowy i kasze manne. na koniec wmieszac rodzynki. ubic piane z bialek i wmieszac ja delikatnie duza lyzka do masy serowej. wylac mase na wylozona papierem do pieczenia i herbatnikami blache. piec godzine w uprzednio nagrzanym piekarniku. sernik mocno rosnie, po upieczeniu trzeba go zostawic do ostygniecia i pozwolic mu siasc,brzegi sernika mozna objechac nozem aby caly sernik rowno siadal. wystudzony sernik polac polewa czekoladowa i mozna posypac wiorkami kokosowymi. dodatkowe informacje ta porcja ciasta starcza na balche o wymiarach 25x40 cm. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wspaniale smietankowy sernik
Top
Bottom