Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wuzetka cytrynowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sachmet83" data-source="post: 1382293" data-attributes="member: 23411"><p>Witam, Zrobiłam to ciasto do pracy na swieta i wszystkim bardzo smakowało. Moje uwagi, piekłam w formie 36x28cm wiec powiększyłam ilość składników, biszkopt zrobiłam z 9 średnich jaj i odpowiednio więcej pozostałych składników. Zrobiłam tak jak w przepisie całe jaja z cukrem, Jezu te 9 jaj to miksowałam z 30 minut, bo na prawdę zależało mi aby ten biszkopt wyszedł. Ciasto po wylaniu na blachę było bardzo puszyste, trochę jak ubite na parze. Zrobiłam jeden błąd, wsypałam osobno make i kakao, przy rozkrawaniu trafiły mi się białe grudki mąki i bardzo to widać na ciemnym cieście. Biszkopt wyrósł równo, bez górek, wierzch się świecił jak zaschnięte białka, miał dużo malutkich pęcherzyków, ale był dość twardy, idealny do nasączenia i smarowania ciężkimi kremami. </p><p>Masa, ja użyłam na taką dużą blachę 1litr śmietany 38%, ale na ciasto z przepisu to chyba za dużo. Absolutnie nie czuć galaretki cytronowej, w ogóle, nikt się nie zorientował o cytrynowej nucie, śmietan fixy mają taki waniliowy smaczek może to zabiło cytrynę. Krem dobrze trzyma formę, po dodaniu śmietan fixów i zimnej galaretki do bardzo zimnej ubitej śmietany momentalnie zgęstniał że smarowałam nim ciasto, więc nie jest aż takie konieczne wykańczanie tego ciasta w blaszce. Na pewno wrócę kiedyś to tego ciasta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sachmet83, post: 1382293, member: 23411"] Witam, Zrobiłam to ciasto do pracy na swieta i wszystkim bardzo smakowało. Moje uwagi, piekłam w formie 36x28cm wiec powiększyłam ilość składników, biszkopt zrobiłam z 9 średnich jaj i odpowiednio więcej pozostałych składników. Zrobiłam tak jak w przepisie całe jaja z cukrem, Jezu te 9 jaj to miksowałam z 30 minut, bo na prawdę zależało mi aby ten biszkopt wyszedł. Ciasto po wylaniu na blachę było bardzo puszyste, trochę jak ubite na parze. Zrobiłam jeden błąd, wsypałam osobno make i kakao, przy rozkrawaniu trafiły mi się białe grudki mąki i bardzo to widać na ciemnym cieście. Biszkopt wyrósł równo, bez górek, wierzch się świecił jak zaschnięte białka, miał dużo malutkich pęcherzyków, ale był dość twardy, idealny do nasączenia i smarowania ciężkimi kremami. Masa, ja użyłam na taką dużą blachę 1litr śmietany 38%, ale na ciasto z przepisu to chyba za dużo. Absolutnie nie czuć galaretki cytronowej, w ogóle, nikt się nie zorientował o cytrynowej nucie, śmietan fixy mają taki waniliowy smaczek może to zabiło cytrynę. Krem dobrze trzyma formę, po dodaniu śmietan fixów i zimnej galaretki do bardzo zimnej ubitej śmietany momentalnie zgęstniał że smarowałam nim ciasto, więc nie jest aż takie konieczne wykańczanie tego ciasta w blaszce. Na pewno wrócę kiedyś to tego ciasta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wuzetka cytrynowa
Bottom