Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wuzetka Moja Ulubiona
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 724975" data-attributes="member: 7658"><p><strong><u>Ciasto:</u></strong></p><p></p><p>20 łyzek mąki</p><p>20 łyżek cukru</p><p>4 jajka</p><p>pół kostki margaryny </p><p>4 płaskie łyżeczki sody </p><p>2 łyżki kakao</p><p>pół słoika dżemu brzoskwiniowego </p><p>18 łyzek mleka</p><p></p><p>Mąkę przesiać z sodą i kakao</p><p></p><p>Oddzielić białka od żółtek</p><p></p><p>Ubić białka na sztywno </p><p></p><p>W osobnej misce utrzeć żółtka z cukrem na pulchną mase</p><p></p><p>Dodawać mąke na przemian z mlekiem , dżemem i roztopioną margaryną ciągle ucierajac mikserem </p><p></p><p>Na koncu wymieszać delikatnie ( drewnianą łyżką ) z ubitą pianą z białek</p><p></p><p>Blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy) wysmarować margaryną i posypać bułką tartą </p><p></p><p>Piec w temp. 180 st. przez ok. 1 h</p><p></p><p>Kiedy ciasto całkowicie wystygnie przekroić na 2 placki.</p><p></p><p></p><p></p><p><strong><u>Masa:</u></strong></p><p></p><p>Masło roślinne ( 500 g.)</p><p>2 serki homogenizowane naturalne</p><p>1 cukier waniliowy</p><p>cukier puder do smaku </p><p></p><p>Utrzeć masło roślinne z cukrem waniliowym </p><p></p><p>Stopniowo dodawać serki ciągle ucierając</p><p></p><p>Dodać cukier puder wg. upodobań </p><p></p><p>Do masy można dodać sok z cytryny </p><p></p><p><strong><u></u></strong></p><p><strong><u>Polewa czekoladowa:</u></strong></p><p></p><p>pół kostki margaryny</p><p>pół szklanki cukru </p><p>2 łyżki kakao</p><p>łyżka mleka</p><p></p><p>Wszystkie składniki wymieszać , gotować ok. 10 minut na małym ogniu mieszajac od czasu do czasu , aż powstanie gęsta masa czekoladowa </p><p></p><p></p><p><strong><u>Wykonanie:</u></strong></p><p></p><p>Pierwszą cząść ciasta posmarować pozostałym dżemem brzoskwiniowym </p><p></p><p>Nałożyć cały krem </p><p></p><p>Przykryć drugą częścia ciasta</p><p></p><p>Polać polewą czekoladową</p><p></p><p>Schłodzic w lodówce</p><p></p><p>Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]28455[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 724975, member: 7658"] [B][U]Ciasto:[/U][/B] 20 łyzek mąki 20 łyżek cukru 4 jajka pół kostki margaryny 4 płaskie łyżeczki sody 2 łyżki kakao pół słoika dżemu brzoskwiniowego 18 łyzek mleka Mąkę przesiać z sodą i kakao Oddzielić białka od żółtek Ubić białka na sztywno W osobnej misce utrzeć żółtka z cukrem na pulchną mase Dodawać mąke na przemian z mlekiem , dżemem i roztopioną margaryną ciągle ucierajac mikserem Na koncu wymieszać delikatnie ( drewnianą łyżką ) z ubitą pianą z białek Blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy) wysmarować margaryną i posypać bułką tartą Piec w temp. 180 st. przez ok. 1 h Kiedy ciasto całkowicie wystygnie przekroić na 2 placki. [B][U]Masa:[/U][/B] Masło roślinne ( 500 g.) 2 serki homogenizowane naturalne 1 cukier waniliowy cukier puder do smaku Utrzeć masło roślinne z cukrem waniliowym Stopniowo dodawać serki ciągle ucierając Dodać cukier puder wg. upodobań Do masy można dodać sok z cytryny [B][U] Polewa czekoladowa:[/U][/B] pół kostki margaryny pół szklanki cukru 2 łyżki kakao łyżka mleka Wszystkie składniki wymieszać , gotować ok. 10 minut na małym ogniu mieszajac od czasu do czasu , aż powstanie gęsta masa czekoladowa [B][U]Wykonanie:[/U][/B] Pierwszą cząść ciasta posmarować pozostałym dżemem brzoskwiniowym Nałożyć cały krem Przykryć drugą częścia ciasta Polać polewą czekoladową Schłodzic w lodówce Ciasto najlepsze jest na drugi dzień. [ATTACH=full]28455[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wuzetka Moja Ulubiona
Top
Bottom