Bardzo proste i bardzo smaczne.
składniki
8 jajek
2 szkl. cukru
2 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 czubate łyżeczki kakao
750 g śmietanki kremówki
2 łyżeczki cukru pudru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
sposób przygotowania
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać dwa razy z kakaem i proszkiem do pieczenia, po czym dodać partiami do jajek. Miksować 5 min, a następnie wylać do dużej tortownicy lub foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 125 st. ok. 1 h.
Po upieczeniu przełożyć ciasto bitą śmietaną z dodatkiem cukru wanilinowego i cukru pudru oraz posypać po wierzchu kakao.

składniki
8 jajek
2 szkl. cukru
2 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 czubate łyżeczki kakao
750 g śmietanki kremówki
2 łyżeczki cukru pudru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
sposób przygotowania
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać dwa razy z kakaem i proszkiem do pieczenia, po czym dodać partiami do jajek. Miksować 5 min, a następnie wylać do dużej tortownicy lub foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 125 st. ok. 1 h.
Po upieczeniu przełożyć ciasto bitą śmietaną z dodatkiem cukru wanilinowego i cukru pudru oraz posypać po wierzchu kakao.

Ostatnią edycję dokonał moderator: