Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Wyborny pasztet
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tillandsja" data-source="post: 88388" data-attributes="member: 222"><p>WYBORNY PASZET w sam raz na zblizajace sie swieta wielkanocne.</p><p></p><p> 1 kg wołowiny</p><p> 1/2 kg wątróbki wieprzowej</p><p> 1/2 kg wieprzowiny</p><p> włoszczyzna</p><p> 3/4 kg boczku</p><p> 2 cebule</p><p> łyżka oleju</p><p> 3-4 jajka</p><p> 2 listki laurowe</p><p> gałka muszkatałowa</p><p> jagody jałowca</p><p> ziele angielskie</p><p> sól</p><p> pieprz mielony i w ziarnach</p><p></p><p>Mieso umyć. Włoszczyznę oczyscic i umyć. Wołowinę, wieprzowinę i boczek zalac wodą. Posolic, włożyc listki laurowe, kilka ziaren ziela i jałowca. Zagotowac dołożyc włoszczyznę, gotowac na małym ogniu, az mięso calkowicie zmięknie. Odstawic do wystudzenia.</p><p>Cebule obrac, posiekac. Wątróbkę oczyscic z błon, umyc, pokroic. Cebulę usmazyc na złoto na oleju. Na patelnię dołożyc watróbke, któtko przesmazyc, osączyc na papierze kuchennym. Wystudzone mięso oraz wątróbkę z cebulą zemlec w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Do masy wbic jajka, przyprawic solą, mielonym pieprzem, galką muszkatałową.</p><p>Całosc dokładnie wymieszac na jednolitą masę. Nałożyc do formy wyłożonej folią aluminiowa.</p><p>Wierzch wyrówanc, zalac kilkoma łyżkami wywaru, przykryc folią. Piec godzinę w temp. 160 stopni C</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tillandsja, post: 88388, member: 222"] WYBORNY PASZET w sam raz na zblizajace sie swieta wielkanocne. 1 kg wołowiny 1/2 kg wątróbki wieprzowej 1/2 kg wieprzowiny włoszczyzna 3/4 kg boczku 2 cebule łyżka oleju 3-4 jajka 2 listki laurowe gałka muszkatałowa jagody jałowca ziele angielskie sól pieprz mielony i w ziarnach Mieso umyć. Włoszczyznę oczyscic i umyć. Wołowinę, wieprzowinę i boczek zalac wodą. Posolic, włożyc listki laurowe, kilka ziaren ziela i jałowca. Zagotowac dołożyc włoszczyznę, gotowac na małym ogniu, az mięso calkowicie zmięknie. Odstawic do wystudzenia. Cebule obrac, posiekac. Wątróbkę oczyscic z błon, umyc, pokroic. Cebulę usmazyc na złoto na oleju. Na patelnię dołożyc watróbke, któtko przesmazyc, osączyc na papierze kuchennym. Wystudzone mięso oraz wątróbkę z cebulą zemlec w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Do masy wbic jajka, przyprawic solą, mielonym pieprzem, galką muszkatałową. Całosc dokładnie wymieszac na jednolitą masę. Nałożyc do formy wyłożonej folią aluminiowa. Wierzch wyrówanc, zalac kilkoma łyżkami wywaru, przykryc folią. Piec godzinę w temp. 160 stopni C [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Wyborny pasztet
Top
Bottom