Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Wywar z warzyw
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 697514" data-attributes="member: 59"><p>4l wody</p><p>1 pietruszka</p><p>2 cebule - przekrojone na 4</p><p>1 zabek czosnku</p><p>2 marchwie - przekrojone na 4</p><p>300g kapusty - grubo poszatkowanej</p><p>3 lodygi selera - przeciete na krotsze odcinki</p><p>peczek (maly) mieszanych ziol (lubczyk jest bdb, tymianek, natka, lodygi kopru)</p><p>2 liscie laurowe</p><p>1 lyzka ziaren pieprzu</p><p></p><p>Wszystko razem gotuje sie przez 2 godziny w szerokim garnku szumujac. </p><p>Powinno po odparowaniu i przecedzeniu zostac 2,5 - 3L wywaru. </p><p>Mozna go przechowac w lodowce do 4 dni lub zamrozic - max 8 m-cy. </p><p>Czy ja dobrze pamietam, ze Ty masz jej ksiazki? </p><p>Mam tylko jedna (regionalne ogladalam, ale mi nie podeszly) ale to taka ksiazka, z ktorej chcialabym zrobic kazdy przepis.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 697514, member: 59"] 4l wody 1 pietruszka 2 cebule - przekrojone na 4 1 zabek czosnku 2 marchwie - przekrojone na 4 300g kapusty - grubo poszatkowanej 3 lodygi selera - przeciete na krotsze odcinki peczek (maly) mieszanych ziol (lubczyk jest bdb, tymianek, natka, lodygi kopru) 2 liscie laurowe 1 lyzka ziaren pieprzu Wszystko razem gotuje sie przez 2 godziny w szerokim garnku szumujac. Powinno po odparowaniu i przecedzeniu zostac 2,5 - 3L wywaru. Mozna go przechowac w lodowce do 4 dni lub zamrozic - max 8 m-cy. Czy ja dobrze pamietam, ze Ty masz jej ksiazki? Mam tylko jedna (regionalne ogladalam, ale mi nie podeszly) ale to taka ksiazka, z ktorej chcialabym zrobic kazdy przepis. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Wywar z warzyw
Top
Bottom