Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Z mascarpone w roli głównej- dla Eli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 331742" data-attributes="member: 344"><p><strong>1. Sos czekoladowy</strong></p><p>175 g ciemnej czekolady</p><p>250 g mascarpone</p><p>2 łyżki likieru pomarańczowego</p><p>Czekoladę rozpuscić. Utrzeć razem serek i likier, wmieszać do czekolady.</p><p>(w przepisie podano go do gruszek duszonych w różowym winie).</p><p></p><p><strong>2. "Tiramisu czekoladowe"</strong>- 6 porcji</p><p>300 g ciemnej czekolady</p><p>150 ml kremówki</p><p>400 g mascarpone</p><p>400 ml kawy</p><p>50 g cukru</p><p>6 łyżek brandy/ rumu</p><p>36 podłużnych biszkoptów</p><p>kakao</p><p>Czekoladę rozpuścić na parze. Ostudzić. </p><p>śmietanę ubijać do momentu aż będzie utrzymywać kształt (nie na super sztywno). Wymieszać razem z serkiem i czekoladą.</p><p>Wymieszać kawę, cukier i brandy. Delikatnie namoczyć w tym biszkopty.</p><p>Układać warstwy: trzy biszkopty, warstwa kremu, trzy biszkopty, warstwa kremu, trzy biszkopty.</p><p>Oprószyć kakao.</p><p>[ten krem można podawać wpół- zamrożony]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 331742, member: 344"] [B]1. Sos czekoladowy[/B] 175 g ciemnej czekolady 250 g mascarpone 2 łyżki likieru pomarańczowego Czekoladę rozpuscić. Utrzeć razem serek i likier, wmieszać do czekolady. (w przepisie podano go do gruszek duszonych w różowym winie). [B]2. "Tiramisu czekoladowe"[/B]- 6 porcji 300 g ciemnej czekolady 150 ml kremówki 400 g mascarpone 400 ml kawy 50 g cukru 6 łyżek brandy/ rumu 36 podłużnych biszkoptów kakao Czekoladę rozpuścić na parze. Ostudzić. śmietanę ubijać do momentu aż będzie utrzymywać kształt (nie na super sztywno). Wymieszać razem z serkiem i czekoladą. Wymieszać kawę, cukier i brandy. Delikatnie namoczyć w tym biszkopty. Układać warstwy: trzy biszkopty, warstwa kremu, trzy biszkopty, warstwa kremu, trzy biszkopty. Oprószyć kakao. [ten krem można podawać wpół- zamrożony] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Z mascarpone w roli głównej- dla Eli
Top
Bottom