Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zacierkowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dynka" data-source="post: 2589" data-attributes="member: 66"><p>Bardzo prosta, ale jakże smaczna.</p><p>Wstawiamy garnek z wodą ważne żeby jedno i drgie było czyste.</p><p>Obieramy ziemniaczki , kroimy w kostkę, wrzucamy do wody, w między czasie robimy zacierki z wody i mąki, bez jajka bo wyjdą twarde. rwiemy takie jakie lubimy ja robię dość duże.</p><p>Przesmażamy drobno pokrojaną cebulkę z jakąkolwiek wędlinką, mile widziany boczuś wędzony, lub jakaś kiełbaska ważne żeby pachniała choć troszkę wędzoneczką, no dymkiem.</p><p>Siekamy koperek grube końce możemy dać odrazu do garnka, Wrzucamy zacierki, przesmażoną wędlinkę z cebulką wszystko gotujemy do miękkości, na koniec zapalamy zupkę zasmażką, można dodać mąki do przesmażanych wcześniej wędlinki i cebulki.</p><p>Ważne sól i koper zostawiamy na koniec. Sól bo nigdy nie wiadomo ile jej jest w wędlinie, a koper dla zapachu. Ma go być dużo kopru ma się rozumieć , i zapachu również.</p><p>Rano gotowałam o 17 już zupy nie miałam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dynka, post: 2589, member: 66"] Bardzo prosta, ale jakże smaczna. Wstawiamy garnek z wodą ważne żeby jedno i drgie było czyste. Obieramy ziemniaczki , kroimy w kostkę, wrzucamy do wody, w między czasie robimy zacierki z wody i mąki, bez jajka bo wyjdą twarde. rwiemy takie jakie lubimy ja robię dość duże. Przesmażamy drobno pokrojaną cebulkę z jakąkolwiek wędlinką, mile widziany boczuś wędzony, lub jakaś kiełbaska ważne żeby pachniała choć troszkę wędzoneczką, no dymkiem. Siekamy koperek grube końce możemy dać odrazu do garnka, Wrzucamy zacierki, przesmażoną wędlinkę z cebulką wszystko gotujemy do miękkości, na koniec zapalamy zupkę zasmażką, można dodać mąki do przesmażanych wcześniej wędlinki i cebulki. Ważne sól i koper zostawiamy na koniec. Sól bo nigdy nie wiadomo ile jej jest w wędlinie, a koper dla zapachu. Ma go być dużo kopru ma się rozumieć , i zapachu również. Rano gotowałam o 17 już zupy nie miałam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zacierkowa
Top
Bottom