Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
zakwas bez drozdzy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 59973" data-attributes="member: 232"><p><strong> razowy domowy chleb na zakwasie</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>ciesze sie, ze ktos wreszcie podal przepis na zakwas bez drozdzy.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Pieke chleb od ponad pol roku i dawno juz do wypieku nie uzywam drozdzy. Drazni mnie ich mocno wyczuwalny zapach w kazdym chlebie. Uzywam do wypieku mojego chleba zakwasu wg przepisu carbonicum, tyle ze z samej zytniej maki razowej i wody (bez zadnych dodatkow).</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Chleby na kupnych drozdzach maja suchy miazsz i smak oraz zapach nieslodzonego ciasta. Moj chleb jest ciezki i lekko wilgotny, ma zapach i smak tradycyjnego razowca.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>pozdrawiam wszystkich milosnikow domowego ciemnego chleba.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 59973, member: 232"] [b] razowy domowy chleb na zakwasie ciesze sie, ze ktos wreszcie podal przepis na zakwas bez drozdzy. Pieke chleb od ponad pol roku i dawno juz do wypieku nie uzywam drozdzy. Drazni mnie ich mocno wyczuwalny zapach w kazdym chlebie. Uzywam do wypieku mojego chleba zakwasu wg przepisu carbonicum, tyle ze z samej zytniej maki razowej i wody (bez zadnych dodatkow). Chleby na kupnych drozdzach maja suchy miazsz i smak oraz zapach nieslodzonego ciasta. Moj chleb jest ciezki i lekko wilgotny, ma zapach i smak tradycyjnego razowca. pozdrawiam wszystkich milosnikow domowego ciemnego chleba.[/b] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
zakwas bez drozdzy
Top
Bottom