Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
zakwas pszenny i żytni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1513141" data-attributes="member: 52944"><p>Witam, od kilku miesięcy po przeczytaniu o pieczywie na zakwasie, postanowiłem i ja go wyhodować. </p><p>Użyłem do tego maki żytniej 2000. Kilka chlebków na zakwasie i ja wypiekłem. </p><p>Mam pytanie odnośnie płynnego zakwasu. </p><p>Chcąc upiec chleb, gdzie mamy w przepisie użyć zakwasu 150% - jak na szybko można taki zakwas uzyskać mając w postaci 100% ?</p><p> Czy metoda dolania więcej wody 100g maki żytniej razowej 150g wody + 2 łyżki zakwasu i czekamy przez 8 - 12 godzin czy jest jeszcze inny szybszy sposób. </p><p>Z góry dzięki za podpowiedź.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1513141, member: 52944"] Witam, od kilku miesięcy po przeczytaniu o pieczywie na zakwasie, postanowiłem i ja go wyhodować. Użyłem do tego maki żytniej 2000. Kilka chlebków na zakwasie i ja wypiekłem. Mam pytanie odnośnie płynnego zakwasu. Chcąc upiec chleb, gdzie mamy w przepisie użyć zakwasu 150% - jak na szybko można taki zakwas uzyskać mając w postaci 100% ? Czy metoda dolania więcej wody 100g maki żytniej razowej 150g wody + 2 łyżki zakwasu i czekamy przez 8 - 12 godzin czy jest jeszcze inny szybszy sposób. Z góry dzięki za podpowiedź. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
zakwas pszenny i żytni
Top
Bottom