Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zalewajka czyli Prykiel z Lipnicy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1742925" data-attributes="member: 956"><p>Polecam bardzo szybką do zrobienia i smaczną zupę z dodatkiem zakwasu żurkowego z butelki.</p><p>Przepis znalazłam tutaj: <a href="http://trzecitalerz.blogspot.com/2020/03/prykiel-z-lipnicy-kuchnia-podkarpacka.html" target="_blank">http://trzecitalerz.blogspot.com/2020/03/prykiel-z-lipnicy-kuchnia-podkarpacka.html</a></p><p></p><p>[ATTACH]112925[/ATTACH]</p><p></p><p><em><u>składniki:</u></em></p><p>6-8 ziemniaków</p><p>2 l wody</p><p>200 ml zakwasu żytniego na barszcz*</p><p>1 cebula</p><p>200 g wędzonego boczku</p><p>200 ml śmietany 18%</p><p></p><p>Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy wodą. Solimy i gotujemy na pół miękko. Dolewamy zakwas i jeszcze chwilę gotujemy. Do śmietany dodajemy kilka łyżek gorącej zupy i mieszamy. Śmietanę wlewamy do zupy i całość zagotowujemy.</p><p>Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do niego posiekaną cebulę i chwilę razem smażymy.</p><p>Zupę doprawiamy do smaku solą i maścimy skwarkami z cebulą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1742925, member: 956"] Polecam bardzo szybką do zrobienia i smaczną zupę z dodatkiem zakwasu żurkowego z butelki. Przepis znalazłam tutaj: [URL]http://trzecitalerz.blogspot.com/2020/03/prykiel-z-lipnicy-kuchnia-podkarpacka.html[/URL] [ATTACH]112925[/ATTACH] [I][U]składniki:[/U][/I] 6-8 ziemniaków 2 l wody 200 ml zakwasu żytniego na barszcz* 1 cebula 200 g wędzonego boczku 200 ml śmietany 18% Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy wodą. Solimy i gotujemy na pół miękko. Dolewamy zakwas i jeszcze chwilę gotujemy. Do śmietany dodajemy kilka łyżek gorącej zupy i mieszamy. Śmietanę wlewamy do zupy i całość zagotowujemy. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do niego posiekaną cebulę i chwilę razem smażymy. Zupę doprawiamy do smaku solą i maścimy skwarkami z cebulą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zalewajka czyli Prykiel z Lipnicy
Top
Bottom