Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Zapiekana bagietka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1008881" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis z miesięcznika Kuchnia, traktujący o tym, co je na zapleczu personel jednej z warszawskich restauracji. Już jedno danie, a właściwie <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31607" target="_blank">deser</a> wypróbowałam, a dzisiaj postanowiłam zrobić tę bagietkę. Nadaje się ona na lunch lub kolację. Nie określam ściśle ilości do skonsumowania, to wszystko zależy od naszych apetytów. Podaję proporcje na 1 bagietkę. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>1 długa bagietka</p><p>4 dkg roztopionego masła</p><p>12 dkg pieczarek</p><p>20 dkg sera Gruyere</p><p>keczup</p><p>grubo zmielony pieprz</p><p></p><p>Przekrojoną wzdłuż bagietkę smarujemy roztopionym masłem. Na tarce o dużych oczkach ścieramy całe pieczarki i oddzielnie ścieramy ser. Najpierw rozsypujemy na połówkach bagietki pieczarki, potem grubą warstwę sera. Tak przygotowane połówki bagietki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 10 minut. Jak ser się stopi, posypujemy grubo zmielonym pieprzem prosto z młynka. Podajemy z ulubionym keczupem, mniej lub bardziej pikantnym. Przepis jest banalny w swojej prostocie, a smakuje wybornie.</p><p></p><p></p><p>Jeśli długa bagietka nie mieści się w piekarniku, to można użyć mniejsze lub po prostu ją przekroić w poprzek. Miałam taki problem, więc zwracam na to uwagę, bo obłożone bagietki trudno się kroi, nadzienie się zsuwa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1008881, member: 10341"] Przepis z miesięcznika Kuchnia, traktujący o tym, co je na zapleczu personel jednej z warszawskich restauracji. Już jedno danie, a właściwie [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31607"]deser[/URL] wypróbowałam, a dzisiaj postanowiłam zrobić tę bagietkę. Nadaje się ona na lunch lub kolację. Nie określam ściśle ilości do skonsumowania, to wszystko zależy od naszych apetytów. Podaję proporcje na 1 bagietkę. [B]Składniki [/B]1 długa bagietka 4 dkg roztopionego masła 12 dkg pieczarek 20 dkg sera Gruyere keczup grubo zmielony pieprz Przekrojoną wzdłuż bagietkę smarujemy roztopionym masłem. Na tarce o dużych oczkach ścieramy całe pieczarki i oddzielnie ścieramy ser. Najpierw rozsypujemy na połówkach bagietki pieczarki, potem grubą warstwę sera. Tak przygotowane połówki bagietki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 10 minut. Jak ser się stopi, posypujemy grubo zmielonym pieprzem prosto z młynka. Podajemy z ulubionym keczupem, mniej lub bardziej pikantnym. Przepis jest banalny w swojej prostocie, a smakuje wybornie. Jeśli długa bagietka nie mieści się w piekarniku, to można użyć mniejsze lub po prostu ją przekroić w poprzek. Miałam taki problem, więc zwracam na to uwagę, bo obłożone bagietki trudno się kroi, nadzienie się zsuwa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Zapiekana bagietka*
Bottom