Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Zapiekana cukinia z rozmarynem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 592320" data-attributes="member: 422"><p>Przepis na podstawie przepisu z książeczki 'Lubię gotować'</p><p></p><p>cukinia</p><p>śmietana 18%</p><p>łyżka majonezu</p><p>żółty ser starty</p><p>pomidor</p><p>kawałek świeżej czerwonej papryki pokrojonej drobniutko</p><p>masło</p><p>zabek czosnku</p><p>ocet balsamiczny</p><p>harissa</p><p>rozmaryn (idealny byłby świeży)</p><p>sól pieprz</p><p></p><p>Dużą cukinię pokroiłam w grube plastry, posoliłam i popieprzyłam, sypnęłam rozmarynu, skropiłam octem balsamicznym, położyłam w naczyniu żaroodpornym na stopionym maśle posypanym posiekanym ząbkiem czosnku. Na każdy plaster cukinii położyłam plaster pomidora i parę wiórków czerwonej papryki. Włożyłam do piekarnika na około pół godziny w temperaturze około 160 stopni (do zmięknięcia cukinii). Potem podpieczoną cukinię pokryłam sosem zrobionym ze śmietany, startego sera, paćki majonezu i odrobiny Harissy. Tym razem na parę minut, tylko do rozpuszczenia i zrumienienia się sera.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 592320, member: 422"] Przepis na podstawie przepisu z książeczki 'Lubię gotować' cukinia śmietana 18% łyżka majonezu żółty ser starty pomidor kawałek świeżej czerwonej papryki pokrojonej drobniutko masło zabek czosnku ocet balsamiczny harissa rozmaryn (idealny byłby świeży) sól pieprz Dużą cukinię pokroiłam w grube plastry, posoliłam i popieprzyłam, sypnęłam rozmarynu, skropiłam octem balsamicznym, położyłam w naczyniu żaroodpornym na stopionym maśle posypanym posiekanym ząbkiem czosnku. Na każdy plaster cukinii położyłam plaster pomidora i parę wiórków czerwonej papryki. Włożyłam do piekarnika na około pół godziny w temperaturze około 160 stopni (do zmięknięcia cukinii). Potem podpieczoną cukinię pokryłam sosem zrobionym ze śmietany, startego sera, paćki majonezu i odrobiny Harissy. Tym razem na parę minut, tylko do rozpuszczenia i zrumienienia się sera. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Zapiekana cukinia z rozmarynem
Top
Bottom