Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Zapiekana kapusta nadziewana miesem.*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1512312" data-attributes="member: 52944"><p>Kapusta nadziewana mięsem.</p><p></p><p>Składniki:</p><p> 1 główka kapusty włoskiej lub białej</p><p> 30 dag łopatki bez kości</p><p> 10 dag podgardla</p><p> 1/2 kajzerki</p><p> 1 cebula</p><p> 1/2 łyżeczki majeranku</p><p> 2 łyżki śmietany</p><p> 3 - 4 pieczarek</p><p> 1/2 szt sera camembert</p><p> sól i pieprz do smaku </p><p></p><p>Z małej główki kapust włoskiej wydrążyć część twardą.</p><p>Po jej usunięciu wyciąć wgłębienie na farsz pozostawiając ścinki kapusty. </p><p>Po wydrążeniu otworu, włożyć do naczynia, zalać woda i obgotować - sparzyć parę minut w lekko osolonej wodzie. </p><p>Do zmielonego mięsa dodać, pokrojono drobno podgardle, poszatkowaną pozostałą kapustę po wydrążeniu, sól do smaku, majeranek, </p><p>pieprz, 1/2 namoczonej odciśniętej bułki, oraz przesmażoną cebulkę. </p><p>Wymieszać składniki mięsa dodając śmietanę 18%.</p><p>Po wyjęciu obgotowanej - sparzonej kapusty, nałożyć w wydrążony otwór farsz mięsny. </p><p>Przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać odrobina wody dusić w piekarniku pod przykryciem ok 45 min temp ok 60 - 80 stopni.</p><p>Po tym czasie odlać sos po duszeniu a polać przygotowanym sosem serowym oraz przesmażonymi pieczarkami. </p><p>Zapiec 15 min w temp ok 200 stopni.</p><p>Gdy uzyskamy odpowiedni kolor wykładamy na półmisek.</p><p> Smacznego...</p><p></p><p>Jest to najstarszy przepis jaki znalazłem przeglądając książki kucharskie - troszkę przeze mnie zmieniony.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1512312, member: 52944"] Kapusta nadziewana mięsem. Składniki: 1 główka kapusty włoskiej lub białej 30 dag łopatki bez kości 10 dag podgardla 1/2 kajzerki 1 cebula 1/2 łyżeczki majeranku 2 łyżki śmietany 3 - 4 pieczarek 1/2 szt sera camembert sól i pieprz do smaku Z małej główki kapust włoskiej wydrążyć część twardą. Po jej usunięciu wyciąć wgłębienie na farsz pozostawiając ścinki kapusty. Po wydrążeniu otworu, włożyć do naczynia, zalać woda i obgotować - sparzyć parę minut w lekko osolonej wodzie. Do zmielonego mięsa dodać, pokrojono drobno podgardle, poszatkowaną pozostałą kapustę po wydrążeniu, sól do smaku, majeranek, pieprz, 1/2 namoczonej odciśniętej bułki, oraz przesmażoną cebulkę. Wymieszać składniki mięsa dodając śmietanę 18%. Po wyjęciu obgotowanej - sparzonej kapusty, nałożyć w wydrążony otwór farsz mięsny. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać odrobina wody dusić w piekarniku pod przykryciem ok 45 min temp ok 60 - 80 stopni. Po tym czasie odlać sos po duszeniu a polać przygotowanym sosem serowym oraz przesmażonymi pieczarkami. Zapiec 15 min w temp ok 200 stopni. Gdy uzyskamy odpowiedni kolor wykładamy na półmisek. Smacznego... Jest to najstarszy przepis jaki znalazłem przeglądając książki kucharskie - troszkę przeze mnie zmieniony. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Zapiekana kapusta nadziewana miesem.*
Top
Bottom