Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Zapiekana kapusta nadziewana miesem.*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1512440" data-attributes="member: 5092"><p>Jeśli dobrze pamiętam , to u nas to się robiło troszkę inaczej. Szczegółów nie pomne, ale zapytam jak tylko bedzie możliwość. Na pewno liście kapusty były rozchylane po sparzeniu i przekładane farszem. Każdy lisc po przelozeniu był przyciskany do kupy, potem były robione jakieś hokus - pokus zeby to sie nie rozpadło i dusilo się te kapuscine w dopasowanym rondlu, sos do tego obowiązkowo pomidorowy jeśli z ryzem i mięsem a grzybowy jeśli z kaszy gryczanej i grzybów. Potem się to wyjmowalo na duży okrągły polmisek i kroilo jak tort. No i sos.</p><p>Dlaczego ja o tej kapuscie tak całkiem zapomnialam ?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1512440, member: 5092"] Jeśli dobrze pamiętam , to u nas to się robiło troszkę inaczej. Szczegółów nie pomne, ale zapytam jak tylko bedzie możliwość. Na pewno liście kapusty były rozchylane po sparzeniu i przekładane farszem. Każdy lisc po przelozeniu był przyciskany do kupy, potem były robione jakieś hokus - pokus zeby to sie nie rozpadło i dusilo się te kapuscine w dopasowanym rondlu, sos do tego obowiązkowo pomidorowy jeśli z ryzem i mięsem a grzybowy jeśli z kaszy gryczanej i grzybów. Potem się to wyjmowalo na duży okrągły polmisek i kroilo jak tort. No i sos. Dlaczego ja o tej kapuscie tak całkiem zapomnialam ? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Zapiekana kapusta nadziewana miesem.*
Top
Bottom