Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Zapiekane canelloni z farszem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 259054" data-attributes="member: 778"><p><strong>Zapiekane canelloni z farszem</strong></p><p></p><p>16 canelloni </p><p></p><p>Farsz:</p><p>10 dag granulatu sojowego</p><p>15 dag pieczarek</p><p>20 dag gęstego przecieru pomidorowego</p><p>1 łyżeczka suszonego majeranku</p><p>1 łyżeczka suszonego cząbru</p><p>&frac12; łyżeczki asofetidy</p><p>&frac12; łyżeczki pieprzu ziołowego</p><p>1 pęczek posiekanej bazylii</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>1 i &frac12; szklanki wody</p><p>25 dag sera śmietankowego lub typu mozzarella</p><p>10 łyzek oliwy</p><p></p><p>Sos:</p><p>500ml mleka</p><p>2 łyżki maki</p><p>2 łyżki masła</p><p>5 dag startego parmezanu</p><p></p><p>Canelloni gotujemy w osolonej wrzącej wodzie przez 4 minuty. Pieczarki utarte na tarce o dużych oczkach dusimy z przyprawami i solą na 10 łyżkach oliwy. Dodajemy granulat sojowy i mieszając smażymy przez kilka minut. Dolewamy wodę i ciągle mieszamy, aż granulat całkowicie wchłonie płyn. Ser kroimy w kostkę i dodajemy do farszu razem z przecierem pomidorowym i posiekaną bazylią. Wszystko mieszamy i odstawiamy. Osobno przesmażamy na maśle mąkę i powoli wlewamy do niej mleko, intensywnie miszając żeby nie powstały grudki, a cała zasmażka została dokladnie rozprowadzona. Gotujemy jeszcze 3-5 minut, dodając na koniec połowę parmezanu. Powstały w ten sposób sos doprawiamy do smaku. Następnie napełniamy farszem canelloni. Na dno żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem wlewamy część sosu i układamy canelloni, polewając je reszta sosu. Wierzch posypujemy pozostałym parmezanem. Canelloni pieczemy około 45 minut w temp 175 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 259054, member: 778"] [B]Zapiekane canelloni z farszem[/B] 16 canelloni Farsz: 10 dag granulatu sojowego 15 dag pieczarek 20 dag gęstego przecieru pomidorowego 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego cząbru ½ łyżeczki asofetidy ½ łyżeczki pieprzu ziołowego 1 pęczek posiekanej bazylii 1 łyżeczka soli 1 i ½ szklanki wody 25 dag sera śmietankowego lub typu mozzarella 10 łyzek oliwy Sos: 500ml mleka 2 łyżki maki 2 łyżki masła 5 dag startego parmezanu Canelloni gotujemy w osolonej wrzącej wodzie przez 4 minuty. Pieczarki utarte na tarce o dużych oczkach dusimy z przyprawami i solą na 10 łyżkach oliwy. Dodajemy granulat sojowy i mieszając smażymy przez kilka minut. Dolewamy wodę i ciągle mieszamy, aż granulat całkowicie wchłonie płyn. Ser kroimy w kostkę i dodajemy do farszu razem z przecierem pomidorowym i posiekaną bazylią. Wszystko mieszamy i odstawiamy. Osobno przesmażamy na maśle mąkę i powoli wlewamy do niej mleko, intensywnie miszając żeby nie powstały grudki, a cała zasmażka została dokladnie rozprowadzona. Gotujemy jeszcze 3-5 minut, dodając na koniec połowę parmezanu. Powstały w ten sposób sos doprawiamy do smaku. Następnie napełniamy farszem canelloni. Na dno żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem wlewamy część sosu i układamy canelloni, polewając je reszta sosu. Wierzch posypujemy pozostałym parmezanem. Canelloni pieczemy około 45 minut w temp 175 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Zapiekane canelloni z farszem
Top
Bottom