Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Zapiekane tosty z cukinią i serem cheddar*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1516277" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]88361[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>dowolne pieczywo</p><p>1 mała cukinia</p><p>1 garść startego sera cheddar lub innego sera o wyraźnym smaku</p><p>1/2 małej cebuli</p><p>1 małe jajko</p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p>sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku</p><p>ew. szczypta chilli</p><p></p><p></p><p>Cukinię zetrzeć na tarce - na dużych oczkach. Odcisnąć i odlać sok, jeśli go puściła.</p><p>Dodać starty ser, obraną, jak najdrobniej posiekaną w kostkę cebulę, sok z cytryny, sól i pieprz. Ja lubię ponadto dodatek szczypty chilli. Wymieszać. Pastę układać na pokrojonym pieczywie i zapiekać, aż wierzch będzie rumiany.</p><p></p><p><em>Przepis inspirowany <a href="http://www.kitchenoffriends.com/2011/01/courgette-and-cheddar-toast.html" target="_blank">Kitchen of Friends.</a></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1516277, member: 2721"] [ATTACH=full]88361[/ATTACH] dowolne pieczywo 1 mała cukinia 1 garść startego sera cheddar lub innego sera o wyraźnym smaku 1/2 małej cebuli 1 małe jajko 1 łyżka soku z cytryny sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku ew. szczypta chilli Cukinię zetrzeć na tarce - na dużych oczkach. Odcisnąć i odlać sok, jeśli go puściła. Dodać starty ser, obraną, jak najdrobniej posiekaną w kostkę cebulę, sok z cytryny, sól i pieprz. Ja lubię ponadto dodatek szczypty chilli. Wymieszać. Pastę układać na pokrojonym pieczywie i zapiekać, aż wierzch będzie rumiany. [I]Przepis inspirowany [URL="http://www.kitchenoffriends.com/2011/01/courgette-and-cheddar-toast.html"]Kitchen of Friends.[/URL][/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Zapiekane tosty z cukinią i serem cheddar*
Top
Bottom