- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
ziti połamać i gotowac mocno al dente
przygotować beszamel
sos:
na oliwie obsmazyć posiekane:
marchew, 1/2 cebuli, 1/2 łodygi selera naciowego, kawalek pora
dodać pokrojone w nieduze kawalki świeżego karczochy (sporo ) i 300 g mielonego miesa wołowego, sol,pieprzi gałazkę rozmnarynu. Dodać pomidory z puszki i łyzeczke koncentratu pomidorowego
dusic ok 1 h. wyjac rozmaryn
zaroodpoorne naczynie wysmarować masłem i posypac bułką, ulozyć jedną warstwę makaronu, posmarować odrobina beszamelu i odrobina sosu
reszte sosu i beszamelu wymieszac z makaronem, dodoac parmezan starty, wrzucic do zaroodpornego naczynia
zapiekac 20 -25 min
wystudzić , przewrócić do góry nogami i jesc
ps. ja bym jadła ciepłe
Powrót do góry
przygotować beszamel
sos:
na oliwie obsmazyć posiekane:
marchew, 1/2 cebuli, 1/2 łodygi selera naciowego, kawalek pora
dodać pokrojone w nieduze kawalki świeżego karczochy (sporo ) i 300 g mielonego miesa wołowego, sol,pieprzi gałazkę rozmnarynu. Dodać pomidory z puszki i łyzeczke koncentratu pomidorowego
dusic ok 1 h. wyjac rozmaryn
zaroodpoorne naczynie wysmarować masłem i posypac bułką, ulozyć jedną warstwę makaronu, posmarować odrobina beszamelu i odrobina sosu
reszte sosu i beszamelu wymieszac z makaronem, dodoac parmezan starty, wrzucic do zaroodpornego naczynia
zapiekac 20 -25 min
wystudzić , przewrócić do góry nogami i jesc
ps. ja bym jadła ciepłe
Powrót do góry